Boris Tadić je bivši predsjednik Srbije , a on je rođen u Sarajevu 1958.godine. Njegovi roditelji su se upoznali tokom studija , a u Beograd su se preselili kada je Boris imao samo tri godine , tako da se on života u Sarajevu i ne sjeća , zna samo da je odrastao i djetinstvo proveo na Dorćolu.

 

 

Nakon što je završio srednju školu , upisao je socijalnu psihologiju a prije nego se aktivno počeo baviti politikom on je radio kao novinar , a i kao profesor u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Boris je 2000.godine izabran za predsjednika Demokratske stranke , a 2004.godine , je postao i predsajednik Srbije. Boris je bio taj koji je zagovarao promjene u Srbiji kao i pomirenje sa ostalim državama bivše Jugoslavije.

 

 

Tadić je u privatnom životu imao dva braka . Njegova prva supruga je bila novinarka Veselinka Zastavković i njihov brak je trajao šest godina . Nkaon razvvoda , Veselinka se zamošnila u Pećkoj patrijarhiji i danas je monahinja Irina. Boris e kasnije 1997.godine oženio sa Tatjanom Rodić , sa kojom je dobio dvije kćerke Mašu i Vanju. Njegova supruga je inžinjer građevine. Tadić se i od druge supruge razveo 2019.godine . Boris Tadiić je poznat i kao sportista. Prije politike on se bavio sportom , odnosno trenirao je vaterpol i igraoo je za Partizan, ali je odustao nakon što je dobio upalu bubrega . Trenirao je također i tenis i skijanje , a odlično mu je išla i košarka i biciklizam. Tadić se i danas bavii sportom , iako je ušao u sedmu deceniiju života košarku igra rekreativno , i u odličnoj je formi za svoje godine.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here