Bolničara Marka Titlija iz Velike Britanije snimila je nadzorna kamera , kako pokušava da ukrade novac od 94-godišnje žene koja se srušila i umrla neposredno prije tog čina. Na kameri se vidi kako je Titli odmah posegnuo za novcem , te se lijepo vidi kako drži 60 funti u džepu i gleda u kameru , te je vratio keš tamo gdje ga je i našao.

 

 

Snimke nadzornih kamera je kasnije pregledao sin pokojne žene , te je vidio šta se dogodilo pa je odmah Titlija prijavio policiji Zapadne Mersije . Inače je Titli bio jedan od četiri bolničara koji su pokušavali da spase život njegove majke , nakon što se onesvjestila u svojoj bašti.

Bolničar je u izjavi za policiju najprije rekao kako je htio da skloni novac , te da bi ga dao staricinoj porodici , ali je kasnije ipak priznao da je bila riječ o krađi. Lopov je osuđen na 18. nedjelja zatvora , te je dobio i uslovnu kaznu od 12 mjeseci , i 120 sati društveno korisnog rada , te novčanu kaznu od 187 funti za pokušaj krađe naknade za žrtvu.

 

 

 

 

Nekoliko dana nakon incidenta Titli je otišao u penziju , a pomoćnik glavnog medicinskog službenika Nejtan Hadson je to i potvrdio te istakao da takvo ponašanje i ti postupci narušavaju njihovu reputaciju jer oni dobiju povjerenje kada ulaze u nečiji dom , te da ovaj postupak sada dosta otežava njihov rad. Slučaj se dogodio u junu prošle godine , ali je snimak tek kasnije pušten u javnost. Šta vi mislite o bolničarevom postupku ? pišite nam u komentar.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here