U subotu su sahranjena djeca koju je 3.maja krvnički ubio njihov školski drugar Kosta Kecmanovic. Ispred osnovne škole u kojoj je zločin počinjen , nalazi se knjiga žaosti koja će tu biti do srijede , a početak nastave još uvijek nije zakazan . Još uvijek su djeca u velikom šoku , i čisto se sumnja da su psihički spremni za početak škole.

 

 

Među osmero ubijenih je i djevjka E.K (14),koja je kćerka Dragana Kobiljskog , poznatog odbojkaškog trenera koji je zaposlen u Rumuiji. U trenutku tragedije , Dragan je baš bio u Rumuniji , koji je rekao:
“Cijenim svačije riječi ohrabljenja i podrške kao iskru svjetla na najtamnijim mjestima. Molimo sve naše anđele i njihove nebeske zaštitare kao i supruga Dragana da se zauzmu za nas . Molimo povrijeđene da ozdrave što prije.

Uprkos našoj dubokoj tuzi zbog gubitka naše djece , također smo zahvalni onima koji su poduzeli mjere izbjegavanja, kao i riječi podrške upućene nama . Neka nas Bog sačuva od gorčie i bijesa i udjeli nam izdržljivost i ljubav , da se nosimo sa ovom boli. O smrti mlade odbojkašice , oglasio se i Odbojkaški savez Radnički.

 

 

“Jučer je otišla naša pionirka Ema Kobiljski sa svojim školskim prijateljima koji su zajendo ubijeni 3.maja 2023.godine u osnovnoj škoi “Vladislav Ribnikar”. Ema je bila uvijek nasmijana i odlična prijateljica , te je uvijek bila raspoložena za razgovor . Specijalizirala se za igranje na poziciji primača i to s velikim uspjehom , te je tako pridonijela timu s brojnim touchdownima u takmičenjima. Njezina ekipa izražava najdublju sućut njezinoj porodici , kao i porodicama ostalih preminulih.”

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here