Kako biste ojačali svoj imunološki sustav i ublažili kašalj, slijedite ove jednostavne korake i napravite snažan napitak. Sakupite sljedeće sastojke: tri lista lovora, jednu žlicu meda, sok od pola limuna i 250 mililitara vode. Marljivošću i pomnim pridržavanjem recepta možete stvoriti snažan lijek protiv kašlja, a istovremeno jačati svoj imunološki sustav.

Da biste napravili sirup, prikupite 250 mililitara vode, 6 žlica meda ili smeđeg šećera, sok od 1 limuna i 8 suhih ili 6 svježih listova lovora.

Kako jesensko i zimsko doba sa sobom nosi mnoštvo viroza i gripa, imunitet nam je sklon slabljenju. Nakon što se oporavimo od ovih infekcija, ostaje nam da se nosimo s glomaznim zadatkom čišćenja pluća od gustog sekreta koji se zadržava.

Uporan kašalj i sluz mogu biti prilično neugodni, otežavajući oslobađanje našeg tijela od ovih neželjenih ostataka. U sljedećem videu s uputama otkrijte kako skuhati sirup od čaja i lovora za ublažavanje ovih simptoma.

Sljedeći lijek je u potpunosti sastavljen od prirodnih sastojaka, tako da nema razloga za brigu o potencijalnoj štetnosti koju može izazvati. Njegovi namjeravani učinci su dvojaki: ublažavanje kašlja i jačanje imunološkog sustava organizma. Ako marljivo slijedite korake pripreme, moći ćete napraviti ovaj napitak s lakoćom i brzinom.

U davna vremena lovor, poznat i kao lorber ili zelenika, smatran je svetinjom. Povezivala se s božanstvom Apolonom, koji je često prikazivan s lovorovim vijencem na glavi. Pobjednički rimski vojskovođe slavili bi oblačenjem lovorovim vijencem, a lovorovim lišćem nakon svake bitke trljali bi svoje mačeve i koplja.

Vjerovalo se da ovaj ritual “dezinficira” njihovo oružje, jer je lovorov list poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. To je zbog eteričnog ulja, gorkih tvari, tanina i škroba, koji čine oko 1 do 3 posto lovora.

Poznato je da lovorov list nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti. Unatoč niskom sadržaju kalorija, lovorov list bogat je vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji mogu biti korisni za zdravlje. Neke značajne zdravstvene prednosti koje može pružiti lovorov list uključuju:

Kako bi se ojačao imunološki sustav, preporučuje se konzumiranje hrane koja je bogata esencijalnim vitaminima kao što su vitamin A, vitamin B6 i vitamin C. Ovi vitamini su poznati po svojoj sposobnosti da promiču snažan imunološki sustav.

Poznato je da ispijanje čaja od lovorovog lišća pruža olakšanje osobama koje imaju želučane tegobe.

Miris čaja je vrlo mirisan i ima potencijal za ublažavanje pritiska u sinusima ili začepljenosti nosa.

Poznato je da lovorov list posjeduje i antibakterijska i antimikrobna svojstva, za koja se pokazalo da se učinkovito bore protiv brojnih patogena koji se prenose hranom. To uključuje Staphilococcus aureus, Staphilococcus intermedius, Klebsiella pneumonia, Escherichia coli, Listeria monocytogenes i Salmonella typhimurium.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here