Prije samo tri sedmice, cijeli region je bio potresen poražavajućom viješću o prijevremenoj smrti proslavljenog pjevača Enesa Begovića, poznatog kao Armin. Sa samo 29 godina, njegova porodica je ostala zapanjena i preplavljena tugom. Sahrana je okupila brojne poznate ličnosti iz muzičke industrije i javne sfere regiona, dok su društvene mreže bile ispunjene iskrenim porukama tuge i saučešća.

Posebno tužna činjenica je da Armin nije bio prisutan da svjedoči rođenju svog sina. Nedavno je saznanje procurilo da je snajka Enesa Begovića, pjevačica Alma Gadžo Begović, nedavno rodila dječaka. Ovaj radostan događaj se desio tri sedmice nakon tragične smrti njenog supruga Armina Begovića, koji je izgubio bitku protiv teške bolesti. I majka i beba su zdravi, a očekuje se da će porodica odlučiti da dijete nazove po svom preminulom ocu Arminu. Ova odluka proizlazi iz majčinih želja, kako otkriva izvor.

Enes je 13. juna doživio srceparajući gubitak svog sina dok se liječio na Infektivnom odjelu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nakon tog tragičnog incidenta, sahrana je obavljena na Bareovom gradskom groblju dva dana kasnije. Armin je, nakon hrabre borbe, napustio ovaj svijet mirno, zagrljen ljubavlju svog oca.

Unatoč hrabrim naporima zdravstvenih radnika tokom četiri teška dana, borba protiv invazivnih bakterija bila je uzaludna. Armin je neustrašivo suočio s poremećajem kostiju izazvanim njegovim vlastitim imunološkim sistemom. Otac ga je pratio u Tursku u potrazi za liječenjem, donoseći lijekove iz Njemačke koji su na početku pružili olakšanje. Nažalost, bolest se ponovno pojavila i na kraju je prevladala hrabrost Arminove borbe. Ovo je jedan težak slučaj za njegovu porodicu, jako teško je ovo prebroditi ali možda im unuk bude barem neka svijetla tačka u ovome.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here