Seid Memić je zapaženi pjevač i gitarista , koji je poznat po velikom muzičkom talentu kao i vokalnim sposobnostima . Naime , on je porjeklom iz Bosne i Hercegovine , a njegova popularnost je dosegla granice van njegove domovine. Njegov nadimak je “Vajta” , i potiče od reklamnog panoa za film “Avanture kaetana Whitea”, a koji je bio svojevremeno zalijepljen na vrata njegove zgrade.

 

 

Seid Memić Vajta je karijeru započeo radeći kod jednog majstora kod Prijedora, ali se na kraju vratio u rodni Travnik. Njegov glazbeni put službeno počinje 1973.godine u bendu “Teška industrija”, te je vrlo brzo stekao voju popularnost. Vajta je za svoju karijeru imao višestruke turneke , što je rezultiralo i odličnu zaradu.

 

 

Vajta je 1981.godine predstavljao bivšu Jugoslaviju na Eurosongu , sa svojim hit singlom “Lejla” , a uz njega su bile talentovane estradne ličnosti , kao što su Neda Ukraen , Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković.Nekoliko godina kasnije , istu pozornicu , pjevač Hari Varešanović je predstavio Bosnu i Hercegovinu sa istoimenom pjesmom . Vajta se voli našaliti na svoj račun i reći da je imao sreće što je za toliko godina na estradnoj sceni uspio uštediti dovoljno novca za život u već poznim godinama . Kkao je i sam rekao , oduvijek je više volio avanturu nego skromnu mirovinu , redovno putuje svijetom leteći iz jednog grada u drugi , i očigledno je veoma zadovoljan svojim uspjehom u životu.Danas su njegove serenade rezervisane za njeg i odabranu publiku , a kako se navodi između Pule i Hamburga živi i radi njegova supruga Vojka , dok on uživa u životu neoprestanog kretanja. Pjevač je uspio zadržati skromnost  i živi život koji ga usrećuje.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here