Kako biste spriječili miševe da se približe Vašoj kući , možete koristiti razne bijke . Najbolje bi bilo da biljke koje ćemo spomenuti u današnjem članku , posadite u neposrednoj blizini Vaše kuće , idealno bi blo u oblastima gdje mislite da bi se tu miševi mogli ušujati. Koje su to biljke koje tjeraju miševe , pročitajte u nastavku.

 

 

Crni i bijeli luk -to su dvije različite biljke , ali imaju slične arome , i mogu se uzgajati u istim uslovima . Uzgajaju se iz lukovica , i potreban im je prostor sa suncem i dobro dreniranim zemljištem. Potrebno je da napravite pire od bijelog luka kao repelent za miševe , napravite pire od 4-5 čena , i dodajte pola litra vode. Prskajte oko vaših temelja ili bilo gdje oko kuće i miševi će pobjeći.

Žalfija-ova biljka na otvorenom raste i preživi kao višegodišnja biljka . Zbog jakog specifičnog mirisa , žalfija odbija miševe . Nije izbirljiva biljka i lijepo će rasti na svim vrstama zemljišta , sve dok postoji pristojna drenaža , a trebalo bi da ima sunca veći dio dana .Kao višegodišnja biljka , nastavit će se širiti , te može prerasti u grmljr.

 

 

Nana- u svijetu postoji mnogo različitih sorti nane , i svi imaju aromatične listove koji mogu da odvrate miševe i insekte . Kao višegodišnja biljka i menti je potreban uslov kako bi preživjela , a to je svakako mnogo sunca , jer ona na tom mjestu uspijeva.

Lavanda-većina ljudi uzgaja lavandu , i nisu i potrebni razlozi za to, između divnih mirisa i lijepih ljubičastih cvjetova , omiljena je biljka , a uz to tjera miševe , kao i druge insekte poput komaraca.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here