Glumica Danica Maksimović je jedna od najtalentovanijih na glumačkoj sceni u Srbiji , koja je uz to i jako lijepa žena , a iz nje zrači pozitivna energija . Danica je roena 1953.godine u Moravičkom okrugu u selu Reljici i dok je bila dijete išla je na razne sekcije , voljela je hor , a folklor joj je bio velika ljubav.

 

 

 

 

 

Danica je nakon što je završila srednju školu otišla u Beograd na studije , a roditelji su željeli da ona postane ugledni advokat . Danica nije upisala pravo , nego je odlučila da polaže prijemni na glumačkoj akademiji koji je položila od prvi put. Njeni roditelji čak dvije godine nisu znali šta ona zapravo studira , jer im Danica nije htjela da keže , jer su oni smatrali glumu vrlo neozbiljnim zanimanjem , pa ona nije željela da ih na neki način razočara. Slučajno su saznali kada su na jednoj televiziji vidjeli nju , i to je za njih bio veliki šok , a kada su je nazvali ona im je tada rekla istinu.

 

 

Danica je kao glumica ostvarila mnogo uloga na filmskom platnu i u pozorištu , a njen privatni život bio je daleko od idealnog . Ona je među prvima od poznatih ličnosti javno progovorila o problemima koje je imala sa alkoholom , a čak je išla i na liječenje. Što se tiče njenog ljubavnog života , poznato je da Danica nije pristalica braka , i već nekoliko decenija živi u vanbračnoj zajednici sa Todetom Lolićem , s kojim ima sina Miloša . Danica je sada zagazila u sedmu deceniju života , i jako je aktivna na društvcenim mrežama. Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj ima dugu sijedu kosu , ali je objasnila da je u pitanju perika , koju glumica nosi za potrebe uloge .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here