Stravičan čin koji se desio prije nekoliko dana u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru , ostavio je Srbiju , ali i cijelu regiju u dubokom šoku i tuzi. Vijest se brzinom svjetlosti proširila i u svjetski medijima , pa je tako stgla i do daleke Australije , kod pjevačice Dragane Mirković . Naime , pjevačicu je vijest dočekala na turneji u Australiji , ai mnogo ju je ogodila , zbog čega je odlučila da se oglasi i na društvenim mrežama , te izrazi svoje saučešće porodicama stradalih žrtava.

 

 

Pjevačica je zbog ove tragedije donijela odluku da otkaže svoja dva koncerta u Mebourneu i Perthu , prkos žarkom iščekivanju njene autralske publike. ragana je to uradila zbog poražavajućih vijesti o gubitku osmero djece i zaštitara u osnovnoj školi. Uprkos tome što su njeni koncerti bili rasprodati nedjeljama prije , pjevačica je odlučila dati prioritet poštovanju i suosjećanju sa onima koji su zahvaćeni tragedijom.

 

 

Pjevačica je izrazila najdublju sućut i uputila molitve obiteljima djece i školskom osolju izgubljenom u tragediji. U znao solidarnosti oglasile su se i druge javne ličnosti , a u Srbiji je proglašena trodnevna žalost . Ovaj potresni incident koji se dogodio , prvi je takve vrste koji se dogodio u posljednja dva desetljeća . Šok je bio još veći kada se saznalo da je narednog dana Uroš B. krenuo u ubilački pohod izazivajući sveopću paniku i strah . Inetrventan postrojba i Ministarstvo unutarnjih poslova angažirali su više od 600 policijskih službenika i za nekoliko sati Uroš je uhapšen. Pjevačica Dragana Mirković je svoju objavu podijelila na društvenoj mreži Instagram , i nakon te objave se više nije oglašavala.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here