Meteorolog Nedeljko Todorović je izjavio da će padavine koje se očekuju u Srbii i regionu , do naredne sedmice , biti više lokalnog karaktera. Istakao je da će biti lokane grmljavine , pogotovo od ponedjeljka , tako da će to biti jedna ljetna varijanta padavina sa kratkortajnom kišom , mjereni pljuskovima ili grmljavinom.

 

 

Todorović je također dodao da su negdje moguće veće padavine os 10 do 20 ilimetara. Todorović je također naveo da će vodstaj rijeka Dave i Dunava ostati nepromjenjen , kao i da postoji mogućnost da usljed ljetnjih pluskova dođe do lokalih bujičnih poplava.

 

 

Prema riječima Todorovića u narednim danima će vjetar da oslai u odnosu na predhodne dane , te je istakao da u Beogradu već od danas ne duva košava . Kriterijum za košavu je 11 metara u sekundi , ili bolje rečen o 40 kilometara na sat . Todorović je dodao da nešto višim temperaturama možemo da se nadamo poslije 25.maja , te da tada možemo da se nadama temperaturi većoj od 25 stepeni celzijusovih . Dpdao je Todorović da će u južnom Banatu biti kratkih udara vjetrova olune snage , sa maksimalnom brzinom od 100 kilometara na sat . Vjerujemo da se mnogi raduju šo nam dolazi lijepo vrijeme , jer kiše i vjetrova je zaista previše.Cikon nam je donio pljuskove , grmljavinu grad i jak vjetar. Početkom iduće sedmice ciklon će polako slabiti i odmicati preko Jadrana dalje na istok , te će se od utorka naš region naći u hladnom sektoru ovog sistema.Oko 16.maja maksimalne temperature dosezat će od +14 do +19 stepeni Celzijusa , što je i dalje ispod prodjeka za ovaj dio godine. Šta vi mislite o vremenu? Pišite nam u komentar.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here