Dejvid Karuzo je američki glumac rođen 18. januara 1956. godine u Forest Hilu, Kvins, Njujork. Rođen je u Forest Hillsu, Kvins, SAD, kao sin knjižničarke Joane i urednika novina Charlesa Carusoa. Iako ima talijansko-irsko poreklo, po vjeri je rimokatolik. Odrastao je u katoličkom okruženju i pohađao školu Djevice Marije, a zatim je nastavio svoje obrazovanje u nadbiskupskoj gimnaziji. Dejvid je diplomirao 1974. Godine.Top of FormPostao je poznat po svojoj ulozi detektiva Horejšija Kejna u popularnoj detektivskoj seriji “CSI: Miami”. Karuzo je svoj glumački talenat pokazao kroz više od deset godina tumačenja ovog lika, što ga je učinilo prepoznatljivim i cenjenim u televizijskom svetu.

 

 

Dejvid Karuzo, koji je stekao slavu ulogom detektiva Horejšija Kejna u seriji “CSI: Miami”, koja je bila omiljena u Srbiji i i dalje se reprizira, je nakon završetka snimanja serije 2012. godine odlučio da se penzioniše i potpuno povuče iz javnosti. Danas bi ga malo ko prepoznao, s obzirom na njegovu riđu kosu, nošenje sunčanih naočara i specifičan stil izražavanja, što su bili karakteristični elementi za genijalnog detektiva kojeg je tumačio više od 10 godina i koji ga je učinio televizijskom legendom.Zahvaljujući honoraru od 375 hiljada dolara po epizodi, Karuzo je postao jedan od najplaćenijih glumaca u istoriji televizijskih serija.

 

 

Danas, u svojim 67 godina, živi izvan javnog svetla, pojavljujući se povremeno samo na fotografijama koje prave svetski poznati paparaci. Pre “CSI: Miami”, Dejvid Karuzo je imao značajne uloge u drugim projektima, uključujući filmove poput “Zebrahead” i “Jade”. Nakon završetka “CSI: Miami” 2012. godine, Karuzo se povukao iz glumačkog sveta i živi povučeno, retko se pojavljujući u javnosti.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here