Dejan Milićević, poznat po kreiranju visokokvalitetnih spotova koji se upoređuju sa svetskim standardima, ima biografiju ispunjenu izazovima. U razgovoru za emisiju “Nije sve tako crno” na Kurir portalu, ovaj mag fotografije delio je intimne detalje svog života, otkrivajući da je put ka uspehu bio težak, a podrška, čak ni od majke, nije uvek bila prisutna. Bez obzira na teškoće, Dejan je ostvario svoje snove, a ključni korak ka uspehu napravio je u Americi.”Tokom trajanja rata u bivšoj Jugoslaviji, odlučio sam se za odlazak u Ameriku. Tamo sam studirao fotografiju, iako sam već imao izuzetno dobro predznanje koje sam stekao od osobe koja je vodila studio na Trgu Republike i razvijala moje filmove i slike.

 

 

U Americi sam shvatio da već posedujem sve potrebne veštine, uključujući razvijanje fotografija u mračnoj komori. Tokom boravka u Americi, podršku mi je pružala baba ujna kod koje sam boravio, iako je deda ujak tvrdio da ne radim ništa, već samo beskorisno trošim njihov novac, te da bih trebao nositi cement. Bio je prema meni bio izuzetno nepravedan, nazivao me “ratnim izdajnikom” i insistirao da se borim za svoju zemlju umesto da sanjarim. Živeo je u elitnom delu sličnom našem Senjaku, i jednog dana mi je naredio da se preselim u podrum tvrdeći da trošim previše struje i vode, i da ne radim ništa. Kako bih izbegao “džabalebarluk”, počeo sam da radim kod njega u hemijskom čišćenju, obavljajući poslove poput uzimanja prljavog veša od Amerikanaca i vraćanja čistog. Morao sam udisati hemikalije i truditi se da zarađujem dnevnicu od 15 dolara. Tada sam sebi rekao: “Ne, Dejane, nećeš više ovo trpeti…” Počeo sam da štedim svaki dinar i molio ljude da mi pruže priliku da se vratim kući. Odlučio sam se suprotstaviti svima koji su me ponižavali i postići uspeh – izjavio je Milićević.Pre nekoliko godina, spekulisalo se da je Dejan doživeo četiri moždana udara, ali on je otkrio pravu istinu.”Što se tiče mog zdravlja, postoje dva aspekta. Prvo, postojale su promene koje sam želeo na sebi, kao što je operacija želuca zbog koje nisam mogao da podnesem više nošenje odeće veličine XL ili XXL.

 

 

Morao sam da šijem odeću i kupujem u radnjama za osobe velikih razmera. Odlučio sam se i za resekciju želuca kako bih rešio zdravstvene probleme, što je prva varijanta. Drugi deo priče o mom zdravlju odnosio se na napade gde su pokušavali da me eliminisu, da prestanem da postojim. To su bili snažni energetski udari na mene, tokom kojih sam izgubio pamćenje i memoriju. Novine su netačno izvestile da sam doživeo “četiri moždana udara”. U stvarnosti, to je bio TGA sindrom koji se javlja usled prevelikog opterećenja mozga. Prvo su nestale skorašnje informacije, tokom tih 12 sati kada sam bio u tom stanju, koje se više neću sećati, dok sam se i dalje sećao svega što se dogodilo pre toga” – objasnio je Dejan.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here