Poznata glumica Neda Arenić , je po mišljenju mnogih , bila jedna od najjepših glumica u Jugoslaviji , a često je prihvatala uloge u kojima je njen lik bio obnažn , a malo je poznato da je mnoge kadrove u kojima je imala intimne odnose glumica snimala dok je još uvijek bila nevina.

 

 

Danas je to jako teško za povjerovati , jer je u to vrijeme dok je snimala te scene ona zračila seksipilom i erotikom . Naime , jedna od najeksplicitnijih scena u jugoslavenskoj kinematografiji , je uprav ona iz filma Haloa praznik kurvi , a režirao ga je legendarni Lordan Zafranović. Za ovu ulogu Neda je dobila i zlatnu arenu na festivalu u Puli.

 

 

Naime , oni koji su gledali film , znaju da cijeli film odiše erotikom , tako da se gledaocima činilo da je njegova radnja sporedna ali nije bilo tako. Neda je glumila mladu ženu iz Zagreba , koja je sa dosta starijim mužem došla na more , na ostrvo Hvar , a u kući u kojoj su odsjeli je bio i bračni par iz Njemačke, a uloga Majre se upušta u ljubavnu aferu sa sinom od gazdarice kuće.Neda je također postala najpoznatija po erotskoj sceni koju je snimila u filmu Ko to tamo peva , sa Slavkom Štimcem , a glumica je poslije ispričala kako kada je snimala ove filove nije uopšte imala pojma o seksualnosti jer je glumila nešto što još uvijek nije doživjela u privatnom životu, a smatrala je da su sve te scene samo dio njene profesije. Neda je preminula u svojoj 67.godini života u Beogradu 2020. godine.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here