Kada pričamo o košarkašu Nikoli Jokiću, moram reći kako je njegova majka odigrala veliku ulogu, što se tiče njegove košarkaške karijere. Naime, njegova majka je njemu, kao i ostala dva sina Nemanjija i Strahinji Jokića, pomogla da ostvare svoje ciljeve, dala im je prave smjernice, te ih izvela na pravi put.

 

 

Kako su njeni roditelji imali samo dvije sobe, ona je učila svoju djecu da dijele, te da brinu jedni o drugima. Majka ih je podučavala i tome kako da se brane od loših ljudi, kao i od prijetnji, te da podržavaju jedni druge u svemu, čak iu nevolji. Majka Nikolina je odlična u kuhanju, i na njega je to prrenijela, a mnogo je i uticala na njegovu fizičku spremu, jer je kuhala hranu koja je Jokića kao dijete učinila dobrim košarkašem. Nikola se odselio od majke , ali i dalje se sjeća njenog kuhanja , pa sve naučeno sa svojom primjenom iu svojoj porodici , suprugom Natalijom. Nikolina je doputovala u Ameriku, pa praznie provodi sa svojim sinom, snahom i unukom. Kada su američki mediji saznali da njegova majka dolazi njemu u posjetu , pitali su Nikolu da li mu je drago što mu majka dolazi , na šta je on odgovorio:

 

 

“Ne znam da li će joj moja žena dozvoliti da uđe u svetilište. Ne znam, ne bih da se miješam u to.” Tom izjavom je Nikola nasmijao novinare koji prate NBA, a ne znamo još uvijek da li ima istine u njegovoj šali. Koje je Vaše mišljenje? Pišite nam u komentar.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here