Od davnina je poznato da je ljetovanje u Hrvatskoj gotovo najskuplje u ovom dijelu Europe. Međutim, ove godine cijene najma apartmana su značajno porasle, što čini pristupačniji smještaj u odnosu na hotele sve manje povoljnim. Prošle godine, prosječna dnevna cijena za smještaj iznosila je 70 eura, no ove godine su se cijene popela na 80, 90, pa čak i 100 eura. Kao primjer, garsonjera za dvije osobe u centru Splita tijekom ljeta 2021. koštala je 100 eura po danu, dok je ove godine ta cijena skočila na visokih 150 eura. Trenutno, isti stan se iznajmljuje po cijeni od 170 eura i više.

Cijene hotelskog smještaja također su porasle, što mnoge ljude dovodi u pitanje mogu li si ove godine priuštiti ljetni odmor na moru. Hotelijeri objašnjavaju da su cijene hotela porasle od 15 do 20 posto, ovisno o kategoriji hotela, zbog ukupnog povećanja troškova. Naglašavaju da su režije, voda i ostali troškovi poskupjeli, što je dovelo do logičnog poskupljenja smještaja.

Jedan TikToker je nedavno privukao veliku pažnju na društvenim mrežama zbog neugodnog incidenta koji mu se dogodio tijekom njegovog odmora u Hrvatskoj. Video u kojem je podijelio šokantno iznenađenje koje je doživio u moru brzo je postao viralan, izazivajući mnoge reakcije. TikToker je opisao situaciju u kojoj je naišao na neugodan prizor u Jadranskom moru. Odlučio je roniti u moru kako bi istražio područje koje je bilo okruženo mnogobrojnim jahtama i luksuznim brodovima. Međutim, ono što je zatekao bilo je daleko od njegovih očekivanja. S iznenađenjem i nevjericom u glasu, TikToker je detaljno opisao susret s fekalnim materijalom u moru, tvrdeći da je netko obavljao nuždu upravo tamo gdje je on plivao.

Primijetio je čak i ostatke hrane, kao što je kukuruz. Video je brzo postao popularan, s više od pet milijuna pregleda i gotovo milijun lajkova. Mnogi korisnici su pronašli zabavu u njegovoj neugodnoj situaciji, a neki su čak komentirali njegov izgovor. Među komentarima se našao i jedan duhovit komentar “stigli ste u Hrvatsku”. Ovaj incident podsjeća nas da neugodnosti na plaži ponekad mogu biti dio našeg putovanja, ali također naglašava važnost održavanja čistoće i higijene javnih prostora, uključujući plaže i oceane.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here