Mirka Vasiljević je poznata glumica , koja je od malena znala čime želi da se bavi i težila ka tome. Mirka je već sa 15.godina počela da dobija uloge , koje su ovu mladu glumicu proslavile , i njena kaijera je krenula uzlaznom putanjom. Poznato je da je Mirka već dugo u vezi sa fudbalerom Vujadinom Savićem , i veoma rano su se ostvarili kao roditelji , te sada imaju četvero djece.

 

 

 

 

 

Mirka je strenutn svoju karijeru stavila u drug plan , jer joj je porodica trenutno na prvom mjestu , često se sele. Naime , Vujadinom posao je takav , da često dobika profesionalne angažmane u različitim zemljama , pa se Mirka , zajedno sa njihovom djecu , seli gdje god Vujadin dobije angažman.Mirka je istakla da je uvijek u životu , pa tako i danas , imala podršku svoje majke , a oni koji ih poznaju , kažu kako je Mirka ljepotu naslijedila upravo od majke.

 

 

Marijana Vasiljević , je direktor Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem , a često je imamo priliku vidjeti i na malim ekranima , međutim , malo ko zna da je ona upravo Mirkina majka. Marijana je čest godst u emisijama i dijeli potrebne informacije vezane za njenu profesiju. Nakon završetka srednje škole , Marijana je znala čime želi da se bavi , i rošla je kroz sve poslovne faze da bi stigla do funkcije koju danas bavlja. Ona je jednom prilikom obasnila od čega se njen posao sastoji , koji je veoma odgovoran. Naime , posao se odnosi na kontrole leta u različitim zemljama moraju biti usklađene zbog toga što avioni ne mogu da stanuju na granici kao što je to slučaj sa drumskim saobraćajem. Kontrolori leta moraju biti maksimalno fokusirani da im se nebi potkrala kakva greška , koja bi mogla biti kobna i iz tog razloga oni rade u smjenama od samo dva sata, a kada je velika gužva , te smjene traju jedan sat , a jedan sat slijedi pauza.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here