Miki Jevremović, jedna od najistaknutijih ličnosti muzičke industrije, preminuo je pre sedam godina, ali njegova muzika i nasleđe nastavljaju da žive. Nedavno je u Valjevu održan koncert posvećen Miki Jevremoviću, koji je bio prilika da se oda počast njegovom izuzetnom talentu. Miki je bez sumnje ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu bivše Jugoslavije, posebno sa svojim bezvremenskim klasikama. Njegovu veličinu ogleda se u velikom broju hitova koji su dominirali top-listama tokom godina.

Iako je Miki Jevremović bio poznat po svojim muzičkim uspjesima, njegov lični život bio je obeležen borbama i izazovima. Njegov brat Zoran otkrio je neke zanimljive detalje o Mikijevom životu. Miki i Zoran su rođeni u Požarevcu, ali su se zbog zdravstvenih razloga njihove majke preselili u Valjevo. Miki je prvobitno stigao u Beograd kao ilegalac, a njihov odlazak iz Požarevca bio je motivisan zdravstvenim stanjem majke, čiji je kvalitet života bio narušen zbog lošeg kvaliteta vazduha u tom gradu.

Zoran je podijelio da je Mikijeva ljubav prema sviranju gitare započela u srednjoj školi, gdje je postao glavni izvor zabave tokom njihovih ekskurzija. Miki je također osvojio prvo mjesto u emisiji “Tražimo najsrećniji grad” s izuzetnom izvedbom pjesme “Luda ljubav”, što mu je otvorilo vrata ka daljoj muzičkoj karijeri.

Iako je stekao diplomu mašinskog inženjera, Miki je na kraju svoj pravi poziv pronašao u muzici. Imajući ogroman talent, Miki je imao potencijal da postane najmlađi diplomirani muzičar u bivšoj Jugoslaviji da je nastavio svoje formalno obrazovanje u tom pravcu. Zoran je također izrazio svoje razmišljanje o Mikijevom romantičnom životu i navodnom uticaju slave na propast njegovog braka sa Gordanom. Iako su detalji o tome prilično zagonetni, jasno je da su lični izazovi pratili Mikija Jevremovića kroz život, što ga čini složenom i intrigantnom ličnošću iza fasade slave i uspjeha.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here