Samo dan nakon masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” , desio se incident u Osnovnoj školi “Jefimija” u Obrenovcu, a kako nezvanično saznajemo , dječak je jutros iz svog školsog ruksaka , izvadio plastični pištoj i počeo s njim mahati po učionicu . To se desilo odmah nakon održanog minuta šutnje u čast žrtvama koje su učer stradale u stravičnom zločinu.

 

 

U prvom obavljenom razgovoru sa razrednim stariješinom utvrđeno je da je natavnik nakon minute šutnje , kratko ostavio djecu same u kabinetu , kako bi provjerio da li na hodniku ima još djece koji nisu ušli na početak nastave . Za to vrijeme je jedan učenik izvadio plastični pištoj koji je pokazao jednom drugu . Taj drug je uzeo plasstični pištolj u namjeri da ga baci u kantu za smeće , ali je treći dječak uzeo pištoj od njega te počeo s njima mahati u učionici. Djeca u učionici su se uplašila , razredni stariješina je obavješten , kao i Centar za socijalni rad , a jedan od dječaka je sa roditeljima predat pripadnicima MUP-akoji su odmah reagovali po prijemu poziva. Obavještene su sve službe a policija je odmah izašla i priela dječaka , prenosi Pink televizija.

 

 

Podsjećanja radi u Srbiji je proglašena trodnevna žalost , a nastava u svim školama u Srbiji je jutros počela minutom šutnje , kako bi se odala počast žrtvama koje su jučer stradale u strašnom zločinu . I popodnevna smjea počet će također minutom šutnje. Motiv ovog strašnog zločina e odbijanje od strane vršnjaka , pa vlasti apeluju na roditelje da razgovaraju više sa svojom djecom , da budu u toku šta se dešava u njihovim glavama.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here