Trenutna sezona donosi obilje rajčica s različitim cijenama i vrstama. Proizvodnja rajčica u Srbiji i dalje je prisutna, a poljoprivrednici se sve više okreću uzgoju u staklenicima, čak i tijekom ljeta. Jedan od takvih poljoprivrednika je Dragan Ivanović, vlasnik imanja u selu Vračević kod Lajkovca, koji je odlučio uzgajati sortu volovsko srce poznatu po krupnim plodovima. Međutim, ono što je otkrio u svom stakleniku ljetos ostavilo ga je bez teksta. Rajčica koju je uzgojio dosegnula je nevjerojatnu težinu od 1700 grama.

Kada je prvi put stavio tu kolosalnu rajčicu na vagu, bio je iznenađen njenom težinom. Izgledala je samo nešto veća od ostalih rajčica, ali njen ogroman oblik i težina bili su impresivni. Sorta volovsko srce ističe se svojim oblikom srca i ukusnim mesom, a sočnost i slatkost čine je odličnim izborom za razne kulinarske svrhe.

Uobičajeno, ova sorta rajčica može težiti oko jednog kilograma, ali ovaj primjerak gotovo je udvostručio taj prosjek. Ivanovićeva obitelj je ovu izuzetnu rajčicu pretvorila u centralni dio svog zimskog vrta, a zbog veličine ploda, lako će napuniti nekoliko staklenki za konzerviranje.

Unatoč izazovima suše i teškog ljeta, Dragan je zadovoljan kvalitetom uroda i povrća koje je uspio uzgojiti. Što se tiče obaranja rekorda ove godine, ostaje neizvjesno. Samo će vrijeme pokazati hoće li biti još sličnih iznenađujućih plodova. Dragan ističe da je navodnjavanje ključno za uzgoj povrća u staklenicima te da su do sada ubrali velike količine rajčica, ali ništa neobično u pogledu veličine. Veličina ove posebne rajčice, teške gotovo dva kilograma, zaista je nevjerojatna i rijetka pojava. Dragan je siguran da će ova rajčica postati neizostavan dio njihovih obroka tijekom duge zimske sezone.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here