U našoj regiji prije skoro dvije decenije počele su se prikazivati razne serije koje su postale popularne. Međutim najveću pažnju publike su zaokupile turske serije, koji su po načinu života vrlo slični nama Balkancma , pa zbog toha e gledanost na Balkanu velika.

 

 

Serija Sulejman Veličanstveni , je bila jedna od najgedanijih u cijelome svijetu, a glumci koji su glumili u ovoj pomenutoj seriji postali su veoma poznati svima. Serija Sulejman Veličanstveni se također smatra jednim od najuspješnijih ostvarenja u istoriji turske televizije a , pored likova Hurem i Sulejaman , veoma zapažen je bio i lik Ibrahim paše , a kojeg je tumačio glumac Okan Jablabik , koji je nakon pomenute serije postao veoma poznat.

 

 

Naime , Okan je rođen 1978.godine u Istanbulu , gdje je odrastao i gdje još uvijek živi. Završio je glumačku akademiju , a karijeru je započeo u pozorištu Kenter u kojem je ostvario veliku ulogu , i nakon toga je počeo da igra u TV serijama, Najveću popularnost postigao je ulogom Ibrahim paše u seriji Sulejman Veličanstveni. Kako bi odglumio lik kako treba , Okan je naučio jahanje i išao je na časove mačevanja i savladao je i osnove nekoliko jezika , koje je koristio u seriji , mađarski , italijanski i latinski. Ibrahim paša je za vrijeme vladavine Sulejmana Veličanstvenog imao titulu vezira , i Sulejman je u njega imao veliko povjerenje, toliko ga je poštovao da mu je dozvolio da oženi njegovu sestru Hatidžu , ali kakko je Ibrahim paša dobio sve više moći , počeo je da vara svoju suprugu , te je postao opasnost , te ga je to odvelo u smrt.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here