Jučer su svi mediji prenosi detalje masakra koji se dogodio u Br+eogradu u jednoj osnovnoj školi , a kjeg e počinio dječak Kosta Kecmanović , koji ima samo 14.godina. Naime , ovaj strašni zločin koji se jučer desio , otvorio je mnoga pitanja i zabrinuo sve roditelje. Prema dosadašnjim informacijama , Kosta je dječak koji je bio odličan učenik , mirne naravi , i svi koji ga poznaju za njega imaju samo riječi hvale.

 

 

Kosta je prvo usmrtio radnika obezbjeđenja , a potom osmero djece , i ranio je nastavnicu historije , a nakon toga je sam nazvao policiju i rekao šta je učinio , potom je policiju sačekao u školskom dvorištu , i nije se opirao hapšenju. Policajci koji su prisustvovali hapšenju su rekli da je dječak mirno ušao u auto , na saslušanju je također bio miran, ruke mu nisu drhtale , i nije pokazivao znakove kajanja zbog svog zločina koji je počinio. U svojoj izjavi Kosta je rekao da je psihopata koji treba da se smiri.

 

 

Veselin Milić , koji je načelnik policijske uprave grada Beograda , rekao je da je dječak iz policijske stanice prebačen u psihijatrijsku ustanovu za liječenje maloljetnika , gdje će izvršiti procjenu uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad . S obzirom da Kosta nije još napunio 14.godina , pred zakonom ne može krivično odgovarati. Milić je također rekao da za 25 godina njegovog rada u policiji , nije doživio da neko počini ovakav masakr, te da se nada da se ovo više nikada neće ponoviti. Kosta je u svojoj izjavi rekao da ga je društvo ignorisalo , kada bi bili na odmoru ili ekskurziji , djeca s njim nisu komunicirala . U njegovom ruksaku su pronađeni Molotvojevi kokteli , li je Kosta rekao da nije imao namjeru da zapali nekoga s njima , nego da na ulazu u školu napravi neku vrstu barijere , da ne može niko da uđe i da ga ometa u njegovoj namjeri.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here