Pjevačica Lepa Brena , ima zdravstvenih roblema , a poznato je da su njene zdravstvene muke počele prije više od deset godina kada je pjevačica hitno operisana zbog ciste na jajniku. Njezinim mukama očigledno tu nije bio kraj , i nakon naknadnih operacija 2010.godine . njen doktor dr.Saša Ljubić joj je savjetovao da se podvrgne zloglasnom BRCA -testu. Naime , rezultati su tada otkrili da je Brena imala mutiran gen , i da je bila pod visokim rizikom od razvoja raka dojke .

 

 

Naime , sa značajno povišenim tumorskim markerima , urađena joj je još jedna operacija , a pjevačica je ove detalje ispričala u jednom svom gostovanju , i tada je šokirala mnoge obožavatelje , koji nisu ni slutili kroz šta pjevačica prolazi. Brena je ispričala da je imala i dugotrajnu borbu sa trombofilijom ,pa je više puta bila u bolnici . Brena je rekla da ona više nigdje ne žuri , te da je to shvatila kada je postala pacijent sa trombozom . Rekla je kako ne paničari lako , te se priržava svih ljekarskih uputa.

 

 

Prije nekih deset godina , Brena je toom nastupa primjetila kako joj se ruka spontano transformira i idigo nijansu , te je tada vidno zabrinuta odmah prijavila simptome, a doktori su otkrili dijagnozu koja je zahtjevala operaciju na VMA. Iako je bila zabrinuta za svoje stanje , Brena nije pomišljala da napusti nastup , te je prebacila mikrofon u drugu ruku i nastavila sa svojim koncertom . Kada je došla u Beograd , doktori su joj dijagnosticirali začepljenje potključne vene i aksilarne vene desne ruke. Doktori su uspjeli 70% da urade , a ruke proslavljene pjevačice odaju posljedice reumatidnog artritisa.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here