Prije sedam dana Srbiju su zdesile dvije strašne tragedije , koje su se dogodile u samo dva dana razlike . Naime , masakri koje su počinili mladi ljudi , šokiali su cijelu regiju , ali i svijet . Naime , dječak po imenu Kosta Kecmanović , a koji ima samo 13 .godina , u srijedu je došo u školu sa dva pištolja i njima usmrtio prvo portira škole zatim osam svojih vršnjaka. U četvrtak je Uroš B. koji ima 21 .godinu u Mladenovcu usmrtio osmero ljudi.

 

 

 

Građani Srbije , ali i regiona su u strahu za svoju bezbjednost , te se piaju šta se to dešava sa našom omladinom. Mnogi stručnjaci su proteklih dana gosti u raznim emisijima , i iznose svoje mišljenje na trenutnu situaciju , a mogući razlozi za ova suluda masakra , najčešće spominju da je to društvene mreže , odgovornost roditelja kao i društva. Sve više je rijaliti emisija , koji svakodnevno plasiraju nasilje te veličaju kriminalce , i to je na interntu svima dostupno 24h.

 

 

Brojne poznate ličnoti , nakon tragedije su se oglasile na društvenim mrežama , a jedna od njih je i pjevačica Lepa Brena , koja je napisala objavu na Instagramu , a u kojoj je stajalo kako je njena tuga neopisiva , i da je malo reći da je to što se dogodilo tragedija. Brena ovu tragediju kao majka doživljava jako teško , te smatra da smo kao društvo došli do posljednjeg stadiuma sunovrata.Naime , u Srbiji je svakodnevnica postala kriminal , ubistva , nasilje i mediji su veliki okidači za to zlo. Pjevačica j u ime svoje pordice uputila iskreno saučešće porodicama nastradalih , a svoje nastupe je otkazala do daljneg.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here