Ministar prosvjete Branko Ružić je održao konferenciju za novinare , nakon tragične pucnjav koja se dogodila u srijedu u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar , u kojo je poginulo osam učenika , i portir. On je na ovoj konferenciji izrazio uvjerenje da je Srbija usvojila određene zapadne vrijednosti koje su često kritizirane , istaknuvši da su masovna pucnjava najzastupljenija u Americi, ali se dogašaju i širom svijeta, nedavno se desila u Rusii , gdje je u pucnjavi izgubljeno 20 života. Ministar naglašava potrebu za većom sviješću i djelovanju u vezi problema oružanog nasilja i njegovim uticajem na zajednice u Srbiji.

 

 

Ministar je u nedjelju donio odluku o podnošenju ostavke , koja se ne može poništiti. Ostavku je uputio premijerki Ani Brnabić , a predhodno je svratio u školu u kojoj se desila tragedija , položio vijenac i upisao se u knjigu žalosti koja je otvorena u O.Š Vladislav Ribnikar. Ministar je ostavku podnio ubrzo nakon saznanja da je za tragični masakr odgovoran Kosta Kecmanović.

 

 

 

 

 

Ministar je dao obrazloženje svoje ostavke i dao obećanje i Vladi i javnosti , izrazio je duboku sućut obiteji pogođenima tragedijom. Branko Ružić je rođen u Zemunu 1975.godine , a prve godine je proveo u Australiji zbog očeva diplomatskog posla. Završio je fakultet u Beogradu i sretno je oženjen suprugom Anom , koju smatra svojom najvećom podrškom u životu. Zajedno podigi dvoje djece sina Milutina i kćerku Elenu , a u sretnom su raku veše od dvje decenije. Osim šo je predana majka i supruga , ona je i uspješna poslovna žena koja znalački upravlja svojim posovinim i porodičnim obavezama.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here