U današnjem članku Vam donosimo , kako da se izborite sa viškom masnoće koja Vam je ostala u tavi nakon pripreme neke hrane. Naime , savjet o kojem ćemo pisati , je veoma koristan za sve . Naime , kada pržimo nešto na ulju , nerijetko se dešava da višak masnoće ostane u posudi , u kojoj smo pekli taj obrok. U slučaju da to prospemo u sudoperu , onda nema sumnje da ćemo sebi napraviti mnogo više posla i dodane probleme , jer odvod na taj način može a se začepi , pa tako rizikujemo da ćemo morati dati i novac na odčepljivanje odvoda , što može dovesti do bespotrbnog dodatnog troška.

 

 

 

 

 

Naime, na Tik Tok mreži , koja je veoma rasprostranjena na našim prostorima ,  smo pronašli odličan savjet , a podijelila ga je jedna korisnica . Savjet je veoma jednostavan , a ujedno je i jako koristan, te će svakoj domaćici olakšati posao. Za ovaj trik nije potrebno puno , samo jedna aluminijska folija , koju sigurno svako ima u svojoj kući.

 

 

Sve što treba da uradite jeste to da stavite komad aluminijske folije u sudoperu , te da u nju izlijete ulje od prženja. Nakon toga sačekajte nekoliko minuta da se masnoća ohladi. Kada se ohladila masnoća je već prešla u čvrsto agregatno stanje , i nakon toga je samo smotate i bacite. Na ovaj način ćete biti sigurni da se ništa neće desiti sudoperu , a nećete imati ni ddatnog čišćenja . Nadamo se da vam je ovaj savjet i od koristi. Šta vi mislite o tome , pišite nam u komentar.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here