Bethany Eason (26) godinama se suočavala s problemima u koljenima. Prve nelagode pojavile su se kada je imala 19 godina, ali nije smatrala da je to nešto ozbiljno i mislila je da samo nespretno hoda. Bol bi se povremeno povukla, ali bi se nakon nekog vremena ponovno pojavila, još jača. Odlučila je posjetiti liječnika, no nisu mogli utvrditi uzrok problema.

Naučila je živjeti s bolom i povremenim oticanjem koljena. Jednog dana, dok se penjala u spavaću sobu nakon izlaska iz kupaonice, iznenada ju je zadesila strašna bol u koljenu. Sjela je na WC školjku da se odmori i tada je čula puknuće. Nezamisliva bol proširila se njenim tijelom.Njezin dečko je odmah nazvao hitnu pomoć, i Bethany je hitno prevezena u bolnicu, gdje su otkrili da joj se koljeno doslovno raspalo. Slijedila je teška operacija i liječnici su joj predvidjeli da više nikada neće moći vratiti pokretljivost koljena i nogu.

“Ispostavilo se da imam rijedak tumor divovskih stanica u koljenu, poznat kao osteoklastoma, koji je oslabio kosti koljena i bedra. Liječnici su mi rekli da se takva bolest javlja kod jedne od milijun osoba i da je potrebno ukloniti oboljele kosti i zamijeniti ih. Rekli su mi da više nikada neću moći normalno koristiti noge, trčati, klečati ili čak hodati”, izjavila je Bethany.Uslijedio je pakao, ali Bethany je odlučila ne odustati.

“Pitala sam liječnike kakva je prognoza i rekli su mi da se u 99 posto slučajeva ne oporavljaju. Tada sam pomislila: ‘Tko zna, možda budem u onom jednom posto'”, dodala je.Nakon sedam tjedana intenzivne terapije u bolnici, gdje je praktički morala ponovno naučiti hodati, te godina kućnog liječenja i svakodnevnih vježbi, Bethany je postepeno napredovala. Konačno je uspjela u potpunosti povratiti pokretljivost noge i koljena uz stručnu pomoć fizioterapeuta.”Dokazala sam sebi i liječnicima da to mogu. Sada želim upozoriti ljude da ne ignoriraju bol jer je to simptom neke bolesti.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here