Na internetu možemo pročitati veliki broj savjeta , koji nam mogu pomoći u našoj svakodnevnici . U današnjem članku ćemo se bazirati na temu zdravlja , a najviše ćemo se osvrnuti na bolesti jetre , odnosno koji su to ssimptomi koji ukazuju da imate problem masne jetre, kao i da na vrijeme prepoznate i da se obratite ljekaru.

 

Stanje masne jetre je opće poznato kao nakupljanje masnih naslaga u jetri . Najveći problem predstavlja to što na samom početku ove bolesti nema baš nikakvih simptoma, što značajno pogoršava zdravlje pacijenta jer se bolest manifestuje u organizmu a da pacijenz toga nije ni svjestan. Ipak, postoji jedan simptom , koji nam prvi pogled ne djeluje da može biti povezan sa jetrom ali ipak jeste . Rieč je o svrabu u tabanima i dlanovima. Naime , vaj simptom se javlja veoma često , i niko ne može ni slutiti da može biti povezan sa masnom jetrom.

 

 

Stručnjaci kao glavni simptom ipak naveli punoća desnog gornjeg abdomena , kao i bol u trbuhu . Ipak svrab u tabanima i rukama može također ukazivati na bolest masne jetre , posebno ukoliko se ovaj simptom javlja noću .Ako već imate postavljenu dijagnozu ove bi trebali posebno obratitit pažnju na ishranu , te bi trebali ograničiti unos kalorija . Trebate znati da hronično oboljenje jetre , kasnije može dovesti do ozbiljne bolesti odnosno ciroze jetre , koja može biti fatalna , te na kraju dovesti do najgoreg odnosno do zataljenja jetre. Dobro obratite pažnju ukoliko imate neki od ovih simptoma , na vrijeme se obratite liječniku kako bi dobili adekvatnu terapiju i spriječili napredovanje bolesti.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here