Poznati naš košarkaš Luka Dončić , svoju NBA sezonu je završio znatno ranije nego što je to očekivao , pa je tako odlučio da praznik Vaskrs dočeka u tolini svoga doma. Naime , košarkaš i njegov Dalas nisu uspjeli da se plasiraju u plej-of NBA lige , zato je Luka odlučio da se vrati u svoju Ljubljan , a za to je iznajmio privatni avion , letjelicu “Gulfstream G650” , koju mogu da priušte samo oni najbogatiji.

 

 

Naime , cijena ovog luksuznog aviona je 60.000 eura , a poznato je da u čitavom svijetu ima tek samo 200 primjeraka. Kako doznajemo da za iznajmljivanje ovg aviona , odnosno samo sat po letu , plati se vrtoglavih 15.000 eura, pa je tako Luka za svoj let od Dalasa do Ljubljane iskeširao 150.000 eura , jer je poznato da od Dalasa do Ljubljane ima oko 10.700 kilometara , a to je oko devet i po sati leta.

 

 

Naime suma koju smo pomenuli za nas zvuči nevjerovatno , a pogotovo da se plati let avionom toliko , zvuči apsurdno , ali za našeg mladog košarkaša Luku , je ovo prava sitnica , jer kako doznajemo Luka ima bogat ugovor sa Dalasom , u vrijednosti od 215.000.000 dolara. Avion , kojim je Luka ptovao je pravi luksuz. Unutra se nalaze televizori , a pri izlasku i ulasku košarkaš je morao da sagne glavu , jer je visina ulaska u kabinu 170 centimetara. U avion može da stane samo 19 putnika , a također postoji i mogućnost da se sjedišta pretvore u krevete , pa tako tokom leta deset putnika mogu nesmetano da spavaju. Poznato je da je Luka Dončić dijete iz mješovitog braka , pa tako poštuje sve praznike i katoličke i pravoslavne.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here