Stiglo je proljeće , doba kada se priroda budi , kada počinjemo da uređjemo svoje dvorište , vrtove i voćnjake. U današjem članku bam donosimo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da vaše cvijeće cvjeta tokom čitave gdine i da se pravilno razvija.

 

 

Sve što treba da uradite je da u 1.5 litar vode sobne temerature dodate 1 kašičicu ricinusovog ulja. Potom flašu dobro zatvorite pa je promućkajte . Ulje treba da se sjedini sa vodom , prije zalijevanja kako nebi spalilo korjen biljke. Nakon što ste jako jako protresli flašu , odmah tom vodom zalijte cbvijeće. Ako imate biljku koja cvjeta jedo godišnje , onda ovim rastvorom nju zalijte samo jednom , a ako cvjeta stalno onda mjesečno jednom je zlijevanje sa ovim rastvorom.

 

 

Ricinusovo uje je bogato vitaminima i ineralima koje vašoj bijci daje sve potrebne nutritiente kako bi s razvijala pravilno , i kako bi imali lijep cvijećnjak . Svaka biljka zahtjeva pažnju te da se oko nje vlasnik pobrine , nije ju dovoljo samo zalijevati kako bi rasla i bila lijpa , potrebn je i ljubavi uložiti u nju kao i dohranu koja će njegovati vaše biljke. Ricinusovo ulje je jeftiniji a veoma učinkvit metod koji cvijeće održava lijpi i zdravim. Ovim rastvorom možetezalijevati sv cvijeće i kućno a li i ono vanjsko koje krasi vaše balkone. Ricinusovo ulje možete naći u bilo kojoj apoteci , a ne košta mnogo novca jeftino je a efikasno. Iskusni vrtlari ističu da ovakva prihrana odlična i kada se pojave pupoljci , jer onda cvjetovi mogu biti bjnjiji i duže će trajati. Ricinusovo ulje često koristimmo i za njegu kose .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here