Tokom proteklih dana , cijela Srbija ali i regija je u šoku zbog tragedije koja je zadesila Srbiju u posljednjih nekoliko dana. Za nekoliko dana deseci predstavnika svjetskih medija sručili su se u Srbiju kako bi propratili incidente oji su se dogodili. Tragični incidenti počeli su sa trinaestogodišnjim K.K koji je rvavo divljao u školi i pri tome ubio portira i osam učenika . Sutradan je Uroš B. također odnio osam života i ranio četrnaest osoba.

 

 

Naši političari konačno ulažu napore da obuzdaju val kriminala i zločina koji su zadesili Srbiju , a pored političara veiku ulogu imaju u javne ličnosti . Pjevačica Savica Ćukeraš je prva od svojih kolega koja je pokrenula kampanju za ukidane društvene mreže Tik Tok u Srbiji. Slavica je pozvala svoje kolege , a i sve građane da sijede njen primjer , i izbršu svojeračune na pomenuto mreži. Uprkos popularnosti ove mreže meu brojnim javnim licima , određeni sadraj prikazan na ovoj platformi predstavlja značajnu prijetnju mladima i budućim generacijama.

 

 

Alarmantan porast bizarnih i rizičnih izazova djeca poduzimaju kako bi stekla više pregleda i sljedbenika na Tik Toku. Slavicin izbor izazvao je ogromnu podršku njenih kolega , kao i javnosti . Iako neki tvrde da bi se zabranom aplikacije narušila sloboda govora , pjevačica je odlučila deaktivorati svoj prfil , iako je imala veliki broj pratilaca , i često je sa njima dijelila zabavne video klipove .To je nije spriječilo da ipak postupi onako kako misli da je najispravnije. Da li će i drugi slijediti njen primjer ostaje nam da vidimo u udućnosti. Neosporno je da slavne ličnosti imaju veliki uticaj na našu omladinu , a sudeći po svemu društvene mreže su zaista postale mjesto gdje oni bivaju izloženi raznim vrstama nasilja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here