U današnjem članku vam donosimo nekoliko namirnica koje su zdrave , jeftine , a od kojih ako ih konzumirate redovno možete izgubiti i višak kilograma. Posoji mnogo načina na koji se može uštedjeti novac kupujući hran i držajući se zdrave prehrane. Ovih nekoliko namirnica su vrlo pristupačne a poći će vam u procsu mršavljenja.

 

 

Gčki jogurt – Studije su pokazale kako je dijeta povezana s debljanjem , a svaka dnevna porcija jogurta spriječila je 0.82 kilograma debljanja. Jogurt sadrći visok procenat proteina , i može učiniti da s osjećate sito duže i na isti nači na koji to čine izvori proteina na bazi mesa.

Grah-Konzumiranje graha , leće i slanutka jedan je od najveći prehrambenih pokazatelja , da či ćete doživjeti duboku starost.

Zobene pahuljice-Zbobene pahuljice su bogate vlaknima i dokazano smanjuju holesterol , dajući zdravlje vašem srcu . Oni također prižaju duži osjećaj sitosti.

 

 

Smeđa riža- Učili su nas da izbjegavamo karbonu hranu ukoliko elimo da izgubimo masnoću . Jedenje smeđe riže zapravo može pomoći da smršate . Istraživanja su pokazala da edenje dvije ili više porcija riže , imaju znatno manju mogućnost da obole od dijabetisa.

Jabuke-Jabuke sadre manje kalorija od ostalog voća kao što je ananas , mango i dinja . Jabuke vam mogu omoći da izgubite kilograme , tako što ćete se duže osjećati sitima . Konzerviran voće također je dobar način da unesete voće u Vašu ishranu.

Konzervirana tuna- je jeftina hrana bogara proteinia i odličan izvor Omega 3 zdravih masti koje mogu pomoći u funkcionisanju mozga i popravljanju naših ćelija.

Stručnjaci kao i nutricionisti preporučuu konzuirane ovih šest namirnica svakodnevno i vro brzo ćete izgubiti višak kilograma.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here