Glumica Mirka Vasiljević često otvoreno govori o svom privatnom životu, a posebno o podršci koju dobija od roditelja. Međutim, malo je poznato da je njena majka, Mirjana Vasiljević, uspešna kontrolorka letenja.

Mirjana Vasiljević radi kao kontrolorka letenja i obavlja funkciju direktorke Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološke usluge i usluge vazduhoplovnog informisanja u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA). Već od 1985. godine bavi se ovim odgovornim poslom, a odlučila je da se posveti vazduhoplovstvu kada je imala samo 15 godina. Kroz godine rada, prošla je kroz različite pozicije i stekla bogato iskustvo u kontroli letenja.

Mirjana je istakla da je posao kontrolora letenja veoma dinamičan i stresan, jer se donose odluke u realnom vremenu, a radno okruženje nije uvek predvidivo. Da bi se postala kontrolor letenja, neophodno je proći temeljnu obuku koja traje i do tri godine, uključujući vežbe na simulatoru i rad sa instruktorima. Stalna edukacija je takođe ključna u ovom poslu.

Mirjana je podelila da se radno vreme kontrolora letenja reguliše propisima i da se trudi da jedan dan u nedelji provede u sobi za kontrolu. Kada se suoči sa specifičnim situacijama, ona i njeni kolege razmišljaju o tome kako su reagovali, posebno ako nemaju prethodno iskustvo u toj vrsti situacija. Ponekad se te situacije prenose u snove i ostavljaju trag u podsvesti. Kao kontrolorka letenja, Mirjana obavlja odgovoran posao koji zahteva visoke psihofizičke sposobnosti i konstantno usavršavanje. Njena karijera i uloga u avio-industriji često ostaju manje poznate javnosti, dok je njena ćerka Mirka Vasiljević u centru pažnje kao uspešna glumica.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here