Popularna pjevačica Seka Aleksić je i voditeljica jednog veoma gledanog serijala “Mame i snajke”, koji se prikazuje na Kurir televiiziji. Niame , ona je istakla kako veoma cijeni svoj porodični život , i da je zahvalna životu što joj je dao mogućnost da uživa u plodovima svoga rada i truda.Njen prioritet su njen suprug i njihovi sinovi, te im nastoji pruiti njegujuće kućno okruženje. U nedavnom interviju je izjavila kako ona nie imaa to u svom djetinstvu , te ju je to motivisalo da ona postupidrugačije.

 

 

Seka je priznala da je odrastala u velikom siromaštvu , pa je tako svjedočila žestokim sukobima svojih roditelja, a prvenstveno je otac napadao majku. Seka se i danas sjeća tih trenutaka , koji su joj duboko urezani u sjećanje. Seka je istakla da je oprostila svom ocu , koji je inače bio velikodušan i često je svoju zaradu doniao siromašnoj djeci, a njegov najveći problem je bio alkohol i njegova ljubomora , što je često dovodilo o svađe sa njenom majkom. Sekin otac je njenu majku i fizički zlostavljao.

 

 

Na kraju je majka odlučila da se razvede od njega , a on je otišao u inostranstvo da radi . U međuvremenu je njen očuh Milan koji ju je tretirao kao vlastito dijete , preuzeo brigu za njen odgoj i školovanje . Sa 6.godina Seka e pobjegla sa svojom porodicom iz Zvornika i nastanila se u Banja Kovijači , i tu je krenula u školu. Prvo su stanovali u izbjegličkim kućama , zatim u zgtadi škole , i bili su izbjeglice , i to su joj bili najteži dani u životu. Nisu imali ništa osim odjeće na leđima , a u toplim ljetnim danima kupala se u koritu , ispre kuće , gadje bi se voda prvo zagrijala na suncu. Seka je istakla da su joj se djeca rugala zbog njenog naglaska , pohabanih cipela i iznošene majice , plakala je danima zbog njihovih riječi . Maltetianje je bilo još veće kada su saznai da je Sekina majka muslimanka , To je Seku natjeralo da postane ono što je danas. Uvjek je želela da se bavi pevanjem , ali to je njena majka negodovala , a njen očuh joj je pomogao da ostvari svoj san , i od svoje 14.godine je nastupala po zabavama . Kada jje Seka uvjerila majku da može zaraditi lijepo od pjevanja , kupili su sebi jedan zamrzivač i tada je njena karijera počela.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here