Stiglo nam je najljepše godišnje doba , ono u kojem se priroda budi , a mi izlazimo da obrađujemo svoje bašte i dvorišta , i to je veliki posao , jer preko zime se nakupi svakojake prljavštine . Međutim zajedno sa travom raste i korov , koji pored toga što ružno izgleda pravi štetu usjevima i poluprivrednicima , te iziiskuje velike količine novca na razna hemijska sredstav koja uništavaju korov.

 

 

Lijeni ste da ručno uklonite korov ? Ili se plašite da koristite opasne pesticide? Donosimo vam jedan trik kako da bezbjedno ukolonite korov iz vašeg vrta. Ne samo da vaš vrt ne izgleda lijepo , nego korov oštećuje i vaše usjeve.

Poljuprivrednici u Australiji troše ok 1,5 miijardi dolara godišnje na aktivnosti suzbijanja korova i dodatnih 2,5 milijardi godišnje na izgubljenu proizvodnju. Iz svog vrta možete korov iskorijeniti koristeći sredstva koja imate u svom domu.

Jedan od najboljih načina da zaštitite svoje dvorište od korova je svakako soda bikarbona, koju samo trebate sipati na mjesta na kojima on raste

Soda bikarona- Pospite pukotine gdje korov raste sodom bikarbonom i korov će nestati.

 

 

Slana voda- Jednu čašu soli skuhati u dvije čaše vode. Poprskati otopinu direktno na korov.

Novine-Zamotajte nekoliko listova novina i pokrijte korov s njima, i korov će nestati.

Voda za kuhinju- Zagrijte čajnik vode i pažljivo ga prelijte preko korova.

 

Zatvorite biljke- Tako korovu ponestaje zraka a bez zraka ne može živjeti.

 

 

Domaći herbicid- U kanti izmješajte ocat , kuhinjsku sol i sapun u jednakim djelovima. Stavite u bocu i poprskajte po korovu , i on će odmah nestati kao da nikada tu nije ni bio .

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here