Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih pjevačica narodne muzike u regiji je Lepa Lukić koja iza sebe ima veličanstvenu karijeru koja traje više od pedeset godina i veliki broj hitova. Iako je ušla u devetu deceniju Lepa ne miruje i mlađe generacije su je imale priliku upoznati kao učesnicu rijaliitja što je mnoge njene fanove šokiralo i pitali su se što joj je to bilo potrebno. Inače, njeno pravo ime je Lepava Mušović ,te je rođena 16tog januara 1940 te godine ,u blizini Kraljeva , a kada je imala dve ipo godine ostala je bez oca Radisava , a koji je izgubio život u saobračjanoj nesreći.

Potom joj je majka pre minula , ali i brat , pa je samim tim imala i jako siromašno i teško detinjstvo , a nekada je imala situacije kada nije imala šta da jede , a njen brat za razliku od nje je bio miran , a dok je ona kao detet za svoje nestašluka često dobijala novac. Inače , ona je sa samo deset godina znala da radi sve poslove koji se tiču kuže , a sve kako bi svojoj majci olakšala koja je išla da radi.

Također je kao dete volela da peva ispred ogledala , pa je tao smišljala razne koreografije , a njen idol je tada bila Nada Mamula. Zanimljivo je da se njen brat protivio tome da se ona bavi pjevanjem, ali ona i majka bile su udružene pa su uspjele da ga ubjede da on promijeni svoej mišljenje, a sve se promijenilo kad aje ona pjevala na berbi grožđa u Aleksandrovcu i njoj je tada prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pjesmu „Od izvora dva putića“. Potpisala je ugovor sa produkcijskom kućom PGP RTB koja joj je obezbijedila stan u Sarajevskoj ulici uz dogovor da ga otplati od prodaje ploča. Ostatak ovde. 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here