Prema izvješću Slobodne Dalmacije, ovog ljeta Makarska se suočila s ozbiljnom situacijom čistoće. Grad je preplavljen neugodnim smradom koji je prožeo svaki kutak, ostavljajući ulice sivim i beživotnim. Makarski vatrogasci su se trudili očistiti ulice pranjem vodom iz svojih vozila pet noći u tjednu, ali su s ograničenim resursima uspjeli očistiti samo nekoliko područja. U prošlosti je tvrtka “Proslap” bila odgovorna za temeljito čišćenje ulica s deterdžentom i vodom, ali ove godine ta razina čistoće nije održana.

Čišćenje ulica je ove godine bilo ograničeno na neka područja, a neki dijelovi grada nisu dobili potrebnu pažnju. Vlasnik tvrtke “Proslap”, Jakša Lovret, nije mogao objasniti razloge za smanjenje obima čišćenja. Nekada su ulice, podvožnjaci i javne površine bile čišćene deterdžentom i vodom, ali ove godine to nije bio slučaj. Lovret je izrazio razočaranje i iznenađenje stanjem u gradu, primjećujući da su ulice koje je temeljito čistio prošlih godina postale prljave.

Dogradonačelnik Dražen Nemčić objasnio je da su neke opreme za čišćenje bile pokvarene, pa su vatrogasci morali biti uključeni u čišćenje ulica. Također je spomenuo nedostatak kadrova za čistače, što je izazov s kojim se suočava Općinsko vijeće. Grad se trudio prazniti kante za smeće, ali one se brzo pune zbog nedovoljnog broja kontejnera i povećane količine smeća tijekom ljeta. Također je zabilježeno curenje kanalizacije na glavnoj plaži, što je dovelo do zagađenja mora fekalijama.

Situacija s čistoćom u Makarskoj je loša, s neugodnim mirisom koji se širi gradom i nedostatkom adekvatnog čišćenja ulica. Gradski dužnosnici suočavaju se s izazovima održavanja čistoće i potrebom za većim brojem kadrova za čišćenje. Sve to rezultira lošim stanjem čistoće u gradu, što zahtijeva daljnje napore kako bi se poboljšala situacija.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here