U današnjem članku ćemo pisati o trenutnoj vremenskoj situaciji u našoj regiji. Naime u posljednjih nekoliko dana u domu zdravlja se povećao broj pacijenata , a uzrok tome su viroze , koje su zbog nastale kao posljedica velikih varijacija u vremenu. Ove godine nismo imali ni zimu kakvu treba da imamo , ali nam je zato snijeg došao tek početkom aprila . Mnoge je snijeg iznenadio , dok je bilo onih koji su i očekivali , jer kako kažu “mraz ne može biti stariji od snijega “, a poznato nam je da je mraz bio skoro svako jutro iako preko dana temperature dosežu i do 15 stepeni.

 

 

 

 

 

Drastičan pad temperature osjetio se prošli vikend , a već u utorak je cijela regija osvanula pod sniježnim prekrivačem. Ujednom danu smo znali imati sva četiri godišnja doba , a ovakve nagle promjene vremena su u narodu poznate kao “babje huke”. Iz hidrometeorološkog zavoda javljaju da nas ovakvo vrijeme očekuje do sredine mjeseca , a već kraj mjeseca će biti veoma hladan , možemo čak i za 1.maj očekivati i sniježne padavine.

 

 

Nadamo se da nam ove vremenske neprilike neće pokvariti ugođaj koji planiramo za 1.Maj praznik rada. Poznato je da je mnogima ovaj praznik jedan od najdražih , jer tada svi izađu u prirodu , proljeće , nije toplo , pravo vrijeme za roštilj i druženje sa prijateljima.

 

Šta kažete Vi o ovom vremenu ? Volite li više proljeće ili snijeg ? Možete nam pisati u komentarima bit će nam drago da čujemo i Vaše mišljenje o ovim današnjim vremenskim “neprilikama” , gdje nijedno godišnje doba nije onako kako bi trebalo biti i kako je to bilo prije 20 godina.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here