Israživanja u nauci o hrani i ishrani navode da su jabuke ključne u oržavanju kardiovaskularnog zdravlja . One štote krvne sudove , i smanjuu krvni pritisak . Američko udruženje za srce navodi da je flavonoid kvercetin koji se nalazi u jabukama antihipersenzitiv.

 

 

Poznato je da jabuke sadrže mnogo ugljenih hidrata , te mogu da pruže dozu nergije peije ili nakon vježbanja . Možete doživjeti i poboljšanje raspoloženja jer pomaže u oslobađanju serotonina , a to smtra stručnjak za ishranu Džoš Aks. Međutim , on je također rekao , da ako jedete previše jabuka , mogli biste da primjetite oscilacije šećera u krvi , a da bi vas moglo navesti da žudite za većom količinom šećera .

 

 

Za ljude sa lošim metaboličkim zdravljem ili dijabetesom , previše šećera iz voća može pogoršati osjetljivost na insulin ili da ometa lijekove za dijabetis . Rekao je dr Aks.
Mnogi ljudi danas izbjegavaju da jedu jabuke jer smatraju da su prskane. To nikako ne treba da radite , jer broj jabuka koje treba da konzumirate da bi ove hemikalije imale štetan efekat na vaše zdravlje je ogroman . Prema analizi organizacije Aliance for Food and Farming , žene bi mogle da pojedu do 850 jabka prije nego što bi pesticidi mogli imati štetne efekte na njihovo tijelo . Ipak , uvijek je dobro znati šta se nalazi u onome što konzumirate . Zbog djelovanja na probavni sistem , jabuku treba izbjegavati jesti u veernjim satima , jer može da prouzrokuje stvaranje plinova .Također jabuke sadrže kiseinu , pa je moguće stvaranje žgaravice ukoliko ih naveče jedete. Jabuke su izrazito zdrave i bogate vitaminuma , međutim treba umjereno da ih konzumirate , ni u čemu nevalja pretjerivati.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here