Dino Merlin, proslavljeni kantautor iz Sarajeva, već više od tri decenije uspješno gradi svoju karijeru na pop muzičkoj sceni. On je jedan od najomiljenijih i najtraženijih umjetnika u regionu. Nedavno je još jednom potvrđena njegova popularnost i status megazvijezde kada su se karte za njegov dugo očekivani koncert u zagrebačkoj Areni rasprodale u roku od 24 sata. Zbog ogromne potražnje, zakazan je i dodatni koncert na istom mjestu.

Unatoč svojoj slavi i priznanju u regionu, Dino Merlin čuva svoj privatni život izvan očiju javnosti. On smatra da pretjerani fokus na njegove privatne stvari nije opravdan. Dino Merlin već više od trideset godina sretno je u braku sa suprugom Amelom, koja se rijetko pojavljuje u medijima. Amela poštuje njihovu privatnost i ne osjeća se ugodno da javno priča o svojoj djeci.

Dino Merlin i Amela imaju sina Hamzu i kćerku Naidu. Naida Dervišhalidović, njihova kći, izgradila je zapaženu međunarodnu karijeru u području informacijskih tehnologija. Stjecanje postdiplomskog obrazovanja na prestižnom sveučilištu Oxford dodatno je oblikovalo njezin uspjeh. Njihov sin Hamza školovao se u Berlinu, a potom je studirao menadžment i političke znanosti u Istanbulu.

Dino Merlin je ponosan na svoju djecu i njihove postignuća. Iako su odrasli u skromnim uvjetima, Naida i Hamza su zadržali skromnost i cijene vrijednosti koje su im roditelji prenijeli. Dino je jednom dijelio s medijima kako je Naida, dok je bio zauzet s karijerom, uvijek odgovarala na njegove ponude da joj nabavi materijalne stvari iz raznih dijelova svijeta sa zahvalnošću i odgovorom: “Tata, hvala ti, već imam sve što mi treba. Molim te, samo se vrati uskoro.”

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here