Aleksandar Milić Mili stekao je puno veću popularnost među širom publikom nakon što je postao član žirija u najgledanijem regionalnom muzičkom takmičenju, “Zvezde Granda”. Međutim, Mili je već dugi niz godina bio prisutan na muzičkoj sceni, istaknuti je kompozitor, producent i aranžer, osnivač vlastite produkcijske kuće, Miligram Music, te lider poznatog benda Miligram. Rođen je u Osijeku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu. Nakon dvije godine studija u Zagrebu, prešao je u Prag, gdje je diplomirao na Fakultetu za administraciju i biznis. Boravak u Sarajevu imao je poseban uticaj na njegovu muzičku karijeru i omogućio mu saradnju sa Goranom Bregovićem.

Mili je ostvario prvi veliki hit s samo 19 godina, komponirajući pjesmu “Ja ne pijem”, koju su izvodili Haris Džinović i Hari Mata Hari. Kasnije je surađivao s Cecom Ražnatović, aranžirajući i producirajući njen album 1996. godine. Također, stvarao je muziku za film “Nož” i osvojio nagradu na filmskom festivalu u Herceg Novom.

Osim impresivne karijere, Mili je također sretan suprug i otac. Dugi niz godina je u braku s Ninom, s kojom ima dvoje djece – sina Marka i kćerku Miu.

Mili je prepoznatljiv i po svojoj ćelavoj frizuri, koja je postala njegov zaštitni znak. Međutim, na jednoj od svojih objava na društvenim mrežama, podijelio je fotografiju iz perioda dok je boravio u Sarajevu, na kojoj ima bujnu kosu. Na slici se nalazi i njegov prvi album pod naslovom “Milly the kid”, na kojem se nalazi hit “Kad Bogom dano nije” i duet “Ne pijem”, kojeg je radio sa Harijem Varešanovićem za Hari Mata Hari i Harisa Džinovića, a koji i danas uživa veliku popularnost. Ova fotografija podsjetila je na početke njegove uspješne karijere i dodatno oduševila njegove obožavatelje. Mili je neprikosnoveni muzički talent čija kreativnost, predanost i strast prema muzici ostavljaju neizbrisiv trag u regionalnoj muzičkoj sceni. Njegova muzika i prisustvo u “Zvezdama Granda” nastavljaju očaravati publiku i inspirirati nove generacije umjetnika.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here