Pjesma “Hajde da ludujemo” u izvedbi Tatjane Matejaš Tajči bila je finalni izbor Jugoslavije za najbolju pjesmu Europe. Ova je pjesma brzo stekla popularnost i za nekoliko dana postigla veliki uspjeh. No, nakon objave, Tajči je naglo nestala iz glazbene industrije. Odlučila je zanemariti cijelu svoju karijeru i preselila se u Sjedinjene Države.

Tatjana Kamerun, poznata i kao Tajči, stekla je međunarodnu popularnost svojim pjesmama koje su osvojile vrhove ljestvica poput “Hajde da učinimo ovu noć ludom”, “Mala moja je opasna” i “Nemaš pravo na mene”. Predstavljala je Jugoslaviju na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1990. godine, osvojivši publiku svojom mladenačkom privlačnošću koja je podsjećala na Marilyn Monroe i izvanrednom izvedbom svog najuspješnijeg singla “Hajde da ludujemo”.

Međutim, nakon rata Tajči je odlučila odstupiti od glazbene industrije i nastaviti školovanje u Sjedinjenim Državama, gdje su joj se putevi ukrstili s Matthewom Cameroonom, talentiranim pijanistom i skladateljem. Godine 2011. Tajči se trijumfalno vratila u rodnu Hrvatsku, najavivši svoj dugo iščekivani povratnički koncert pod nazivom „Ludujemo dušom.

Za financiranje izvanredne glazbene produkcije uspješno je prikupljen znatan iznos od milijun dolara. Izniman tim visoko kvalificiranih stručnjaka pažljivo je sastavljen za ovaj ambiciozni pothvat. Tajci je za svoj dugo iščekivani povratak angažirala stručnost renomiranih profesionalaca, uključujući cijenjenu Intero Productions iz Nashvillea i Grammyjem nagrađenog glazbenog producenta Briana Lenoxa.

  • Tajči je također dobila nepokolebljivu podršku svoje predane publicistice Andie Bernard i menadžerice komunikacija Maje Brlečić, koje su obje imale ključnu ulogu u njezinom užem krugu. Uz to, Tajci je blisko surađivala s talentiranim ansamblom od deset američkih glazbenika koji su marljivo vježbali u Nashvilleu kako bi osigurali besprijekornu izvedbu.

Nažalost, prije tri godine, Tajči je bila svladana dubokom tugom kada je njen suprug otišao, preselivši se u Sjedinjene Države zajedno s njihova tri sina. Prošle je godine napisala autobiografiju, ali njezina je glavna koncentracija sada na izvođenju sakralne glazbe, koja se često odvija unutar katoličkih crkava. Tajči trenutno živi u Cincinnatiju, Ohio, u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa svoja tri sina: Danetom (starijim), Evanom i Blaiseom (mlađim).

Dodatne vijesti:

Met Gala 2024., održana u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku, bila je usredotočena na zadivljujuću temu “Uspavana ljepotica: Ponovno buđenje mode”. Ovaj izvanredni događaj prikazao je odabrani izbor od 50 neprocjenjivih modnih artefakata, uključujući nekoliko komada koji se smatraju prenježnima za nošenje u godinama koje dolaze.

Kako bi njegovali pozitivan odnos s Annom Wintour, cijenjenom glavnom urednicom Voguea, sudionici Met Gale moraju se pridržavati niza posebnih smjernica.

Gosti sinoćnjeg događanja morali su se strogo pridržavati niza od pet različitih pravila, od dobnih ograničenja do stroge zabrane snimanja selfija.

1. Snimanje vlastitog lika je strogo zabranjeno.

Kad posjećuju raskošne događaje kao što je Met Gala, u ljudskoj je prirodi da ljudi žele ovjekovječiti nezaboravne trenutke fotografijom i bilo bi razumno pretpostaviti da bi im to bilo oprošteno.

Kako bi osigurali da slavne osobe ne budu pretjerano zadubljene u svoje mobilne uređaje tijekom trajanja večeri, organizatori događaja su 2015. godine implementirali politiku koja zabranjuje korištenje platformi društvenih medija. Svim sudionicima poslana je obavijest u kojoj se izričito navodi da je tijekom ceremonije strogo zabranjeno korištenje telefona za fotografiranje ili sudjelovanje u društvenim mrežama.

U 2018. godini organizatori Met Gale značajno su najavili uvođenje nove dobne granice.

Zbog novih propisa, pojedinci koji su imali značajan utjecaj, ali su bili mlađi od 18 godina, bili su diskvalificirani od sudjelovanja u ovoj prigodi. Na pitanje o mogućnosti da krasi cijenjeni crveni tepih Met Gala 2018., Madi Zegler, koja je tada imala samo šesnaest godina, izjavila je za The Hollywood Reporter da nije mogla prisustvovati zbog svojih godina.

Iako su neki isprva nagađali da je na odluku o uvođenju nove dobne granice utjecala tema Met Gala 2018., “Nebeska tijela: moda i katolička mašta”, predstavnik događaja pojasnio je da je izbor zapravo napravljen zbog uvjerenje da događaj nije prikladan za osobe mlađe od 18 godina.

Tijekom 2017. godine, u Metropolitan Museum of Art, brojni poznati pojedinci, uključujući Bellu Hadid, Dakotu Johnson i Marca Jacobsa, snimljeni su kamerom kako puše cigarete (i potencijalno nedopuštenu tvar) u toaletu .

Te su se godine pojavila izvješća koja sugeriraju da su članovi odbora i donatori bili obeshrabreni prisutnošću gostiju pušača na događaju, a jedan je pojedinac izrazio svoje uvjerenje da to pokazuje zanemarivanje umjetničke zbirke. Po završetku Met Gala crvenog tepiha, organizatori su pripremili koktel i ekstravagantnu večeru u čast svih cijenjenih posjetitelja.

Prema “New York Postu”, Vintur je dao poseban zahtjev da se određene namirnice namjerno izbace s jelovnika.

Kako bi se izbjegla mogućnost da peršin uzrokuje nelagodu tako što će se zaglaviti u zubima gostiju, odlučeno je da se zabrani njegova uporaba, kako je izvijestio bivši zaposlenik Voge. Što se tiče organizacije sjedenja na Met Gali, Wintour je poznata po svojoj pedantnosti i osiguravanju da su sudionici strateški raspoređeni tijekom događaja.

U dokumentarcu iz 2016. “Prvi ponedjeljak u svibnju”, Silvana Ward Duret, Vogueova direktorica posebnih projekata, rasvijetlila je pomno planiranje uključeno u događaj, ističući goleme odgovornosti koje dolaze s njezinim položajem.

Pedantan proces dodjele rasporeda sjedenja, kako ga je opisao Ward Duret, podrazumijeva promišljeno razmatranje koje uzima u obzir različite čimbenike. Ti čimbenici uključuju prošli raspored sjedenja, prethodne slučajeve da su pojedinci sjedili zajedno i njihove interakcije na prethodnim događajima. Izvanredna razina preciznosti i predanosti uložena u ovaj proces doista izaziva strahopoštovanje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here