Pevačica Indira Radić potpisuje jednu od najpoznatijih pesama u zemlji, “Srpkinja je mene majka rodila”, što ekskluzivno otkriva Ljiljana Jevremović. Ova čuvena pesma je neizostavan deo svih proslava, a sada, Ljiljana, koja je autorka teksta za ovu pesmu, ponovno je progovorila, otkrivajući nove detalje.Ljiljana navodi da je pesma prvobitno ponuđena Indiri Radić, s nadom da će takođe biti predstavljena Zorici Brunclik. Međutim, na kraju je pesmu ipak izvela Indira. “Melodiju pesme sam stvorila kao osnovu. Tokom istog perioda, radili smo i s Zoricom Brunclik i Indirom Radić. Koliko se sećam, to je bilo to… Iako smo paralelno sarađivali s obe umetnice, Zorica je tada bila poznata regionalna zvezda, dok je Indira tek bila, jedva, na početku svoje karijere.

 

 

 

 

Prvo je pesmu odabrala Indira, u jednom zanimljivom spletu okolnosti– ona je bila prva koja je došla da čuje ovu pesmu. Tvrdila je da je pesma isključivo za nju i da joj je zaista bila potrebna” – ispričala je Ljiljana. “Dogovorili smo se da ćemo ponuditi pesmu Zorici, a ukoliko joj se dopadne, biće njena. Indira je plakala, molila nas, uporno tražila da ne prenesemo pesmu Zorici. Tako je bilo. Nakon toga, rečeno nam je da ćemo raditi nešto drugo za Zoricu, jer nije želela da uzme pesmu. “Međutim, danas je Ljiljana razočarana činjenicom da Indira više ne želi izvoditi pesmu iz razloga koje samo ona zna.”Indira je izvodila ovu pesmu samo u prvoj sezoni i na prvoj turneji sa Ninom Rešićem. Kasnije je, zahvaljujući ovoj pesmi, stekla veliku popularnost širom regiona. Ali kako je njena popularnost rasla, Indira više nije bila zainteresovana za izvođenje pesme. Iako je pesma postala popularna i na bugarskom tržištu, to nije bilo dovoljno zanimljivo… Hrvatsko tržište nije bilo od posebnog interesa, pa je pesma uklonjena s repertoara.

 

 

Ipak, žao mi je što nije izvela pesmu na domaćem tržištu. Niko joj ne bi zamerio da pesmu izvede na tlu svoje domovine, ali nažalost, ona je pesmu uništila” – iznosi Ljiljaninu tačku gledišta. Prema njenim rečima, zbog svega ovoga nije imala koristi od hita tokom poslednjih 20 godina. “Zbog toga što je Indira uništila pesmu, nisam imala prava na tu pesmu 20 godina. Zapravo, nanela mi je emocionalnu i fizičku štetu. S obzirom na to da je Kakana učinila pesmu popularnom, ta pesma je postala deo naroda… Sada, kada ju je Kakana izveo, ne vidim razloga da je Indira peva i da prikuplja savete za pesmu. U stvari, ona je ubrala plodove koje nije zaslužila” – zaključuje Ljiljana.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here