Pjevač Željko Samardžić je u braku sa svojom supugom Majom , više od četrdeset godina , a on uvijek voli isticati da je ona njegova prva i najveća ljubav. Tokom nedavnog intervijua Maja je ispričala da ju je u samom početku privukao Željko , ali da ju je također odbio kada joj je odmah ponudio brak.

 

 

Naime , nakon jesec dana upornog Samardžićevog udvaranja , odlučila je odustati od planova za fakultet , i sa pjevačem je započela ljubavnu vezu koja traje i danas . Živjeli su u Mostaru mirno 15 godina , do izbijanja rata , koji je Maju natjerao da s djecom pobjegne u Srbiju , dok je Željko ostao još neko vrijeme u razorenom gradu.

 

 

Kako je svojevremeno isričao za javnost Željko je dobio savjet od svog oca da ostane u podrumu , kako nebi bili izloženi strahotama rata i oružja . Uz ovo uprkos upozorenju , pjevač se ipak odvažio izaćivan kako bi napravio reportažu s detaljima razaranja njihvog lijepog grada . Dok je bio na balkonu pjevač je pogođen metkom iz protuavionske vatre . Metak je izazvao jaku ozljedu kuka , kao i zdjelice , a Željko je tada iskusio niz emocija kao to su bol , tuga , i tjeskoba, a u bolnici je bio izložen mnogim strahovima , i susreo se sa osobama koje su izgubile udove , od djece do starijih generacija. Uprkos velikom gubitku krvi , Željko se uspio izvući , i nakon toga se preselio u Beograd . Njegova porodica je u Beogradu primila vijest da je Željko ranjen i da je možda preminuo međutim kada su doznali da ima dosta osoba sa tim imenom i prezimenom , laknulo im je jer su saznali da to nije željko kojeg oni poznaju .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here