Bosanskohercegovački pjevač Zdravko Čolić je jedan od najpoznatijih na prostoru bivše Jugoslavije. Čola je pjevač zabavne muzike , i na njegovim nastupima se uvijek traži karta više. Nadavno je objavio da namjerava uložiti veću količinu novca u biznis za koji se nada da će mu donijeti veiki profit.

 

 

Poznato je da j Zdravko Čolić svoj prvi honorar zaradio u trećem razredu srednje škole , a prvi ozbiljni nastup kao pjevač je imao kao član grupe Ambasadori u bivšoj Jugoslaviji , a nakon toga je prešao u vrlo poznatu grupu Korni , nakon čega se preselio u Beograd. Javnost ga pamti po nastupu u Sarajevu 1972.godine sa pjesmom od Kemala Montena pod nazivom “Sinoć nisi bila tu”, nakon čega stvaruje veliku medijsku pažnju i zapada za oči mnoigm muzičkim producentima, te se odlučuje za solističku karijeru.

 

 

Čola je vrhunac karijere doživio sa albumom “Ako priđeš bliže” koji je izašao 1997.godine , i snimao ga je u Zagrebu . Kako se tada prenosilo za samo dvije sedmice je uspio prodati preko 50 hiljada primjeraka i hitova kao što su “Pjevam danju , pjevam noću” , “Glavo luda” , “Juče još” , “Jedna zima sa Kristinom” i “Produži dale”, i dan danas se pjevaju.Naime , ovaj popularni pjevač je odlučio uploviti u novi biznis pa tako sa svojim kumom zida stambene zgrade na Banov Brdu za koje se koristi prvoklasni materijal i pripremaju različite strukture i kvadrature.Čola je rijetko iznosio detalje o ovim stvarima , a poznat je kao skromni pjevač koji u svojoj karijeri nije imao puo afera niti drame koje bi potaknule isticanje na naslovnim stranama.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here