Nakon što je naišao na kvar na bankomatu, bivši barmen Dan Saunders uspio je ukrasti nevjerojatnih dva milijuna eura iz banke. Dan je uživao u raskošnom načinu života, trošeći velike količine novca na raskošne večere, privatne zrakoplove i pokrivajući troškove svojih prijatelja. Tvrdio je da nikada nije bio podvrgnut policijskom ispitivanju niti se susreo s bankovnim osobljem zbog nezakonitosti svojih aktivnosti. No, nakon što se dobrovoljno predao, osuđen je na zatvorsku kaznu, ostavljajući suce navodno zbunjene. Otkad je otkrivena njegova nevjerojatna pljačka, Dan je bombardiran brojnim porukama od prevaranata koji žele otkriti tajnu njegovog uspjeha.

U intervjuu za The Sun, Dan je usporedio svoje iskustvo s “sedmodnevnim suđenjem” bogatstvu, dok je uživao u obilju novca. Na početku je vjerovao da će to trajati samo jedan dan, možda tjedan dana, ali bilo je trenutaka kada je mislio da to novo blagostanje nikada neće završiti. Iskra te priče započela je jedne večeri u veljači 2011. u Wangaratti, Danovom rodnom gradu nedaleko od Melbournea.

Sa samo jednom funtom ušteđevine, 29-godišnji Dan otišao je podići gotovinu s bankomata kako bi platio piće. Međutim, bankomat Nacionalne australske banke odbio je njegovu karticu i prikazao poruku “transakcija otkazana”. Kako bi platio rundu pića, Dan je bio prisiljen prebaciti 100 funti s kreditne kartice.

Nakon što je umetnuo karticu u bankomat, Dan je provjeravao stanje na svom računu. Iznenadio se kada je vidio da ima kredit od 100 funti. Odlučio je provjeriti drugi bankomat na putu kući i otkrio je da su bankomati u ranim jutarnjim satima isključeni iz mreže banke. Ova slučajna pogreška omogućila mu je da iskoristi rupu u sustavu i manipulira svojim računima. Iako su se transakcije sljedećeg dana evidentirale u banci, što bi ga dovelo u dugove, utjehu je nalazio u činjenici da je mogao nastaviti podizati novac i nakon ponoći. Kako je vrijeme prolazilo, Dan je nastavio iskorištavati ovu grešku u sustavu, a njegove su transakcije brzo izmakle kontroli. Podlegavši iskušenju, na kraju se našao u ulozi “ilegalnog” milijunaša.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here