Zaposlenici Centra za Socijalni rad , kao i psihijatrijske klinike za djecu i omladinu su ostali zatečeni ponašanjem trinaestogodišnjeg dječaka , koji je prije sedam dana počinio masakr u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar . Jučer se oglasila direktorica Dr.Ivana Stašević koja e za medije izjavila sa iako su dani žalosti završeni , Srbia će još dugo biti u žalosti i tuzi . Dešavanja koja su se dogodila podjsećaju na ona iz horor filma.

 

 

Direktorica klinike “Dr Laza Lazarević” u nastavku svog obraćanja za medije odlučila otkriti više detalja o stanju dječaka te kako mediji prenose , njega samo interesuje kada će biti pušten sa klinike , te kako javnost reaguje na njegov čin . Ono što je mnoge začudilo je to da on nije tražio nikakav kontakt , niti sa svojim roditeljima , a dječak ne pokazuje ni znakove kajanja , kao da nije ni svjestan ozbiljnosti situacije u kojoj se našao.

 

 

“Stvari više nikada neće biti kao prije , jednostavno ne mogu . Ovo što se dogodilo je užasno i iskreno nadam se da iz ove strašne tragedije možemo izvući korisne stvari , uz pomoć kojih ćemo spriječiti ponavljanje ovakve tragedije u budućnosti . Ovo je jedna velika opomena za sve nas . Velike žrtve su i roitelji stradalih mališana , kao i mještani Mladenovca “. Izjavila je dr.Ivana Strašević , u svom interviju koji je dala za Pink. televiziju.

 

 

Kako je poznato dječak se trenutno nalazi u jednoj od ustanova u beogradu , a zbog opšte sigurnosti njegova lokacija nije konkretno poznata . Tokom predhodnih dana objavljeno je da je na njihovu adresu stiglo nekoliko prijetećih poruka  , kao i na vratima stana u kojem je porodica Kecmanović živjela do tog kobnog jutra.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here