Članak objavljen na portalu vasglas.info 27. oktobra u 11:07 sa naslovom : “UPRAVO JAVLJENO : PREMIN*0 VLADIMIR Rusija u SUZAMA: Celi svet u NEVERICI “. Naime , zbog same situacije u Ukrajini , odnosno konkretno rata , iz naslova je se moglo zaključiti da je “Vladimir ” ustvari predsenik Rusije , te da je zbog toga cela Rusija u suzama , a što nije tačno.

Dakle , istog momenta svi čitatelji su pomislili da se radi o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu , međutim , ako ste otvorili sadržaj samog teksta , videli bi ste da je ustvari preminuo sovjetski i Ruski pesnik , Vladimir Andrejevič Kostov , pa se samim tim nigde ne navodi da je reč o ruskom predsedniku , kao što upućuje sam naslov teksta.

Samim tim , u tekstu ovog članka navodi se da ste po naslovu mogli da zaključite o kome se radi , ali to nije račno , te je raskrinkavanje.ba intervenisalo i u ovom slučaju , te je ovaj članak od strane raskrinkavanja dobio ocjenu klikbejt.

Napomena nakon pregleda od strane raskrinkavanja uklonjene su lažne tvrdnje da je raskrinkavanje ocjenilo članak bilo kojom drugom ocjenom osim klikbejt.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here