Svaka domaćica se barem jednom susrela sa upornim flekama na omiljenoj odjeći , koje i nakon nekoliko pranja ne uspiju da se skinu sa odjeće , pa se morate riješiti omiljene košulje. U današnjem članku Vam donosimo par trikova , kako da uklonite fleke sa odjeće, samo dosajte neki od ovih sastojaka prilikom pranja.

 

 

1.Sok od limuna- poznato je da limun djeluje kao prirodni izbjeljivač, a uz to će veš nakon pranja neodoljivo mirisati. Dodajte ga bijelom vešu, kako nebi djelovao na izbjeljivanje obojene garderobe. Fleke također možete tretirati limunovim sokom.

2 SO-so neće poboljšati miris veša ali ima jako djelovanje kod uklanjnja fleka . Ako se radi o krvavim flekama odjevni redmet treba da se potopi u hladnu vodu i doa so , ako je fleka od masnoće , so staviti na fleku , išetkati pa zatim oprati u veš mašini..

 

 

3.Soda bikarbona-soda je idealna za veš kako bi pojačala miris prašku. Radi se o prirodnom proizvodu , dodajte 90 gr.sode kada dodate prašak i vaš veš će mirisati neodoljivo.

4.Voda za ispiranje usa – idealno je za rješavanje bakterija sa veša , dodajte jedan čep vodice kada dodate prašak , i vaš veš će biti dezinfikovan.

5.Sirće-možete koristiti kao omekšivač jer se dodatno pobrine za rješavanje nečistoća koje su ostale u vodi tokom pranja , a uz to pojačava i miris praška . Stavite polašolje bijelog sirćeta u odjeljak za omekšivač.

6. Alkohol- ako poprskate alkohol po mrljama od mastila , one će sigurno nestati, nanesite alkohol i na fleku i gledajte kako ona potpuno nestaje.

7. Sredstvo za pranje posuđa- idealno je za masne mrlje . Stavite jednu kap sredstva za pranje posuđa na fleku , i operite u mašini zajedno sa ostalim vešom , fleka će sigurno nestati.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here