U bivšoj Jugoslaviji bend Sedmorica mladih je bio veoma popularan, a jedan od članova benda je bio Jova Radovanović. Naime , pored toga što su pjevali pop i rok muziku , ovaj bend je bio i komičarska grupa koja je nasmijavala sve generacije.

 

 

Bend je bio popularan i van granica zemlje , te su proputovali cijeli svijet , a nakon što su proveli 33 godine zajeno , kao grupa ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda. Grupa je imala i svoju emisiju koja se prikazivala nedjeljom uveče, a čak ih je obožavao i predsjednik Tito . Jova je svoju karijeru muzičara započeo u bendu pod nazivom Domino ,a kasnije je prešao u Veselog bandžu da bi nakon toga ubrzo postao član Sedmorice mladih , grupe koja je zajedno nastupala 33 . godine.

 

 

Nakon što se raspala grupa Sedmorica Mladih , Jova je nastavio svoju karijeru kao TV zabavljač i ljude je i dalje nasmijavao svojim vicevima i raznim imitacijama . Ono što se prvo na Jovi primjeti je svakako njegov nos i osmijeh koji je bio širok od uha do uha , te veoma pozitvna energija koja ga je krasila , i to je svakako ono po čemu će Jova ostati upamćen. Jova je često pričao da je u djetinstvu bio siromašan , te da je njegov otac puno radio , dok je majka bila domaćica koja se brinula o djeci . Na njihovoj trpezi , meso se nalazilo samo jednom sedmično , a kada bi otac zaradio malo više kući bi donio kobasice da se počaste , te je za djecu tada bilo pravo slavlje. Od malih nogu  Jova je želio da se upiše u muzučku školu , a jedan komšija mu je poklonio klarinet.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here