Tragedija koja se dogodila na podmornici Titan i gubitak Šahzada i Sulejmana Davuda duboko su potresli svijet. Nedavno je Kristin Davud, majka Sulejmana, prvi put progovorila o tom tragičnom incidentu. Obitelj Davud se ukrcala na podmornicu “Polarni princ” na Dan očeva, 18. lipnja, s nadom u nezaboravnu avanturu. Kristin i njena kćerka Alina bili su među putnicima na brodu kada su primili vijest o prekidu komunikacije s podmornicom “Titan”. Ta vijest je ostavila sve na brodu potresene i u neizvjesnosti o sudbini onih koji su bili na izgubljenom brodu.

Kristin je podijelila da je prvobitni dogovor bio da ona i njen suprug sudjeluju u podvodnoj ekspediciji. Međutim, odlučila je prepustiti svoje mjesto sinu Sulejmanu, koji je snažno izrazio želju da sudjeluje u toj aktivnosti. Nakon 96 sati od njihovog ronjenja, trenutak koji je označio gubitak svake nade dogodio se kada je postalo jasno da je posada iscrpila zalihe kisika. Kristin je prisjetila: “Naša je optimizam bila pokretačka snaga koja nam je pomogla da prevladamo sve prepreke.”

Šahzad i Sulejman, obojica porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva i vjeruje se da su poslovni ljudi, bili su među pet osoba koje su izgubile život u tragičnom incidentu s podmornicom Titan. Podmornica je doživjela katastrofalnu imploziju na udaljenosti od samo 500 metara od mjesta gdje je Titanic prethodno potonuo. Kristin je otkrila da je ekskurzija do olupine Titanica pažljivo organizirana 2020. godine, ali je na kraju otkazana zbog globalne pandemije COVID-19.

Sulejman je imao težnju nadmašiti trenutni Guinnessov rekord, a Kristin je podijelila da je Sulejman donio svoju Rubikovu kocku s namjerom da je riješi dok se nalazi uronjen 3.700 metara ispod površine oceana pored Titanica. Nevjerojatno, Sulejman je uspio riješiti Rubikovu kocku za samo 12 sekundi. Kristin je također spomenula da je Sulejman, najmlađa žrtva koja je pohađala Sveučilište u Glasgowu, izgradio repliku Titanica od deset tisuća pojedinačnih Lego komada. Kristin i Alina su obećale složiti Rubikovu kocku u znak sjećanja na Sulejmana, a Kristin je izrazila namjeru da nastavi nasljeđe svog pokojnog supruga. Želi nastaviti raditi na projektima i nastaviti pridonositi drugima, baš kao što je Šahzad to činio tijekom svog života. Kristin je također istaknula da i ona i Alina dijele tu želju i žele odati počast Sulejmanu na taj način.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here